DNES JE ŠTVRTOK, 25.04.2024, MENINY MÁ MAREK , BLAHOŽELÁME!

MAŠKARNÝ PLES v ZŠ s MŠ Nitrianske Pravno

Dňa 22.01.2008 sa konal v telocvični Spojenej školy – ZŠ s MŠ Nitrianske Pravno tradičný maškarný ples žiakov 1.- 4. ročníka. Prípravu a organizáciu celého podujatia mala na starosti vedúca vychovávateľka Jurkovičová, ktorá ples aj moderovala, pripravila plagát o konaní maškarného plesu, informovala učiteľky o programe a úlohách, zakúpila ceny pre masky z finančných prostriedkov rodičovského združenia.

Nezaobišla sa bez pomoci vychovávateliek, p. Klincovej a p. Kardošovej, s ktorými pekne vyzdobili i upratali telocvičňu, pripravili občerstvenie pre žiakov aj so sladkou odmenou pre všetkých prítomných žiakov.

S každou akciou je dosť práce, ale vychovávateľky sa práce neboja. A tak si vymysleli, že tento rok urobia niečo viac. Pani Jurkovičová a pani Klincová obišli viacero firiem a organizácií, aby mohli dať deťom čo najviac darčekov A tak sa im podarilo získať týchto sponzorov, napísaných v abecednom poradí:

  • Bronislava Witkovská, rodič dieťaťa
  • Ing.arch.Marian Grom, súkromný podnikateľ
  • Kvetinárstvo DARINA
  • Mgr.Adriana Nesládková NESPA Malinová
  • Obchod s lacným textilom a drobným tovarom SILVIA
  • PINGUIN Supek a spol.
  • Potraviny Domaníková
  • SLOVAKTUAL výroba plastových okien

Aj touto cestou im patrí ešte raz veľká vďaka.

Vďaka patrí aj pani učiteľkám na ročníkoch 1.- 4. a tiež pani učiteľkám, ktoré v týchto ročníkoch vyučujú. Upravili žiakov v triedach, odviedli ich do telocvične, pomáhali pri vydávaní občerstvenia, pri predaji a vyhodnotení tomboly, vyberali rodičov na hodnotenie masiek, mali na starosti fotografovanie a tiež dozor v telocvični i v pavilónoch.

Kto s malými deťmi pracoval, vie, že nie je ľahké usmerniť okolo 170 žiakov. Za pomoci pani vychovávateliek a pani učiteliek sa to organizátorke podujatia podarilo. Pomohla aj dobrá hudba, o ktorú sa postarala moderátorka spolu s pánom učiteľom Suchým a pánom učiteľom Mikom.

Niektoré deti boli od začiatku nedočkavé, kedy príde ich chvíľa, kedy ich maska vyhrá. No a tento rok sme zapojili do hodnotenia okrem poroty aj ostatných rodičov. Masky sa bodovali a body boli zapísané do veľkej tabuľky. Každý rodič mohol nielen prispieť, ale i do nej nazrieť.

Takže poďakovanie posielam aj rodičom, ktorí si našli čas pre svoje ratolesti. Niektorí prišli skôr, iní neskôr, ale všetci dali pocit svojim deťom, že im na nich záleží. Boli tam aj preto, aby vysvetlili synovi alebo dcére, že v živote sa musíme naučiť aj prehrávať.

Myslím si, že nikto neprehral. Výhrou bola dobrá zábava a pocit, že vynaložená námaha všetkých zúčastnených nevyšla nazmar. Ešte raz, ď a k u j e m e !



Jurkovičová M., ved. ŠKD


AUTOR: M.Jurkovičová
Uverejnené: 08.02.2008 10:26