DNES JE UTOROK, 16.04.2024, MENINY MÁ DANA, DANICA , BLAHOŽELÁME!

Veľkonočná tvorivá dielňa

Druhý ročník Veľkonočnej tvorivej dielne sa konal 6. marca v telocvični základnej školy.

Obecný úrad a základná škola pripravili už po druhý krát prehliadku tvorivosti majstrov ľudového remesla. Bola to nielen prezentácia ich výrobkov, ale aj možnosť tvorivo si vyskúšať zručnosť, ktorej sa ľudoví majstri venujú.

Deti s radosťou vyzdobovali perníčky s Máriou Furmanovou, ktorá je majsterkou ľudovoumeleckej tvorby v perníkárstve. Keramikár Rastislav Haronik mal spolu s deťmi plné ruky hliny. Vznikali milé postavičky, dielka ktoré pán majster sľúbil vypáliť a deťom zostanú ako pamiatka prvých pokusov vytvoriť niečo z keramickej hliny. Prišli medzi nás aj umeleckí rezbári – Kamil Znamenák z Poluvsia a Eugen Žulko z Pravenca. Bolo zaujímavé sledovať ostré dlátko v rukách detí, ako sa pasujú s lipovým drevom. Keďže to bola veľkonočná dielňa, nechýbala pani Zacharová so svojimi kraslicami. Deti si vyskúšali rôzne techniky maľovania vajíčok. Nechýbala výšivka, po prvý krát k nám prišla Anežka Komárová z Bojníc, ktorá prezentovala svoju čipku. Urban Obert z Pravenca ako výrobca hračiek potešil deti drevenými imitáciami rôznych motorových vozidiel. Vyzerali ako skutočné.

Ďakujeme všetkým ľudovým majstrom, ktorí sa dielne zúčastnili, teší nás záujem detí o možnosť tvorivo sa prejaviť a vytvoriť niečo vlastnými rukami. Boli naozaj šikovné.

<br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor:


AUTOR: B.Heldiová
Uverejnené: 11.03.2008 12:38