DNES JE ŠTVRTOK, 25.04.2024, MENINY MÁ MAREK , BLAHOŽELÁME!

PRÍHOVOR PREDSEDU FO MTJ NITR.PRAVNO

Vážení športoví priatelia,

Hlavným mottom futbalu je robiť dôstojnú reklamu obci, vytvárať dobré meno a v neposlednom rade robiť zábavu pre divákov. Keďže sa toto základné poslanie tohto športu v poslednom čase nedarilo napĺňať, zvolal starosta obce na konci roka 2007 pracovný aktív za účasti hráčov „A“ mužstva, ktorého jediným bodom programu bolo prerokovanie ďalšieho smerovania a možné východiská futbalu dospelých v obci. Z tohto aktívu vzišiel jednoznačný záver, že vzhľadom na tradíciu a popularitu futbalu v obci je potrebné zaktivizovať čo najširší pracovný kolektív ľudí, ktorí by sa mohli pokúsiť udržať mužstvo dospelých v IV. Lige, k čomu sa prihlásili aj všetci hráči mužstva. Na záver tohto aktívu sa skonštituoval výbor futbalového oddielu, ktorý bude pracovať v zložení:

  • Ing. Tibor Matejček
  • PaeDr. Gerhard Dzian
  • Ing. Pavol Áč
  • Juraj Klajber
  • Marek Oller
  • Ernest Domaník
  • František Fazekaš

Pre splnenie hlavného cieľa, vytýčeného na uvedenom pracovnom aktíve došlo k zmene aj na poste trénera, keď bola podpísaná zmluva s pánom Júliusom Čikasom, ktorý naposledy trénoval v Partizánskom, v Topoľčanoch a okrem iného i 9 rokov dorast v Prievidzi. Mužstvo začalo trénovať 8. januára 2008. Odohralo 6 prípravných zápasov postupne s Pravencom (v hale), s dorastom Topoľčian a s Prievidzou, Sebedražím, Valčou, Brodzanmi a Zemianskými Kostoľanmi, s ktorými sme remizovali. Všetky ostatné zápasy sme vyhrali. Okrem týchto zápasov sme absolvovali trojdenné sústredenie v Škole v prírode v Kľačne.

Celkove možno hodnotiť zimnú prípravu dobre. Postupne „chlapci“ dobiehali kondičné nedostatky, upevňovala sa súdržnosť a sebavedomie mužstva. Menej úspešní sme boli pri dopĺňaní kádra mužstva.  Pre jarnú časť sa nám podarilo získať len jedného hráča z Diviackej Novej Vsi. Ďalších, o ktorých sme mali záujem sa nám nepodarilo získať, nakoľko sme neboli schopní splniť ich finančné požiadavky. Získali ich Nováky resp. Kanianka.

No napriek tomu už v prvom majstrovskom zápase jarnej časti v Borčiciach, i keď sme prehrali, bolo vidieť, že naši hráči dokázali kondične aj takticky odohrať kvalitný zápas, v ktorom sme mohli ešte naviac streliť jeden až dva góly. Rozhodujúci zápas pre štart do jarnej časti nás čaká už dnes, ktorý by mal ukázať skutočnú silu mužstva. Zostáva nám veriť, že chlapci spolu s Vaším povzbudzovaním „Pravno do toho“ túto skúšku splnia na výbornú.


AUTOR: Ing. Tibor Matejček
Uverejnené: 27.03.2008 08:55