DNES JE ŠTVRTOK, 25.04.2024, MENINY MÁ MAREK , BLAHOŽELÁME!

Návšteva obecnej knižnice

 Krásny a slávnostný bol 12. marec 2008 pre žiakov 1.- 4. ročníka našej školy. Tento deň sme deťom spríjemnili návštevou obecnej knižnice.
 V priestoroch knižnice nás s úsmevom privítala milá knihovníčka pani Anna Husárová. Oboznámila nás s výpožičným poriadkom, s bohatou ponukou kníh, s možnosťami, ako sa do knižnice prihlásiť a stať sa čitateľom. Po úvodných slovách sa deti porozhliadli po knižnici, poprezerali si zaujímavé a krásne ilustrované knižky.
 Deti sľúbili, že sa isto–iste stanú novými čitateľmi tejto peknej knižnice. Budú tak mať možnosť prehlbovať a zdokonaľovať svoje čitateľské zručnosti, získajú mnoho poznatkov a vedomostí. Tie deti, ktoré už čitateľský preukaz majú, si prečítané knihy vymenili za nové.
 Návšteva knižnice sa všetkým páčila. Už dnes sa tešíme na ďalšie veselé stretnutie s knižkami a rozprávkami v našej obecnej knižnici.

 Aj žiaci 5. ročníka si pripomenuli marec – mesiac knihy návštevou obecnej knižnice. Všetky tri triedy prijala milá a ochotná knihovníčka pani Husárová v mimopracovnom čase v dňoch 10.3. a 17.3. 2008 Stručne oboznámila deti s výpožičným poriadkom, predstavila im 5069 zväzkov, ktoré sú prehľadne usporiadané podľa oblastí.
 Potom ju deti obkolesili a doslova zasypali množstvom otázok, na ktoré veľmi trpezlivo a fundovane odpovedala. Dozvedeli sa všetko, čo potrebovali a chceli vedieť. Napr: v knižnici je zapísaných 201 čitateľov, z toho 105 detí z našej základnej školy, ktorí tvoria viac ako polovicu čitateľov obecnej knižnice. Knihy pani knihovníčka objednáva z 20 vydavateľstiev, musí neustále sledovať ponuky, mnohokrát aj konzultovať s učiteľmi slovenského jazyka, aby deti v knižnici našli to, čo potrebujú. Medzi vydavateľstvá, z ktorých najviac objednáva, patria: Ikar, Mladé letá, Slovenský spisovateľ, Príroda.
 Chlapci sa najviac zaujímali o rôzne encyklopédie, chceli si prečítať o vojne, futbale a hokeji. A tak spoločne listovali a čítali. Ani nečudo, že čas vymedzený na návštevu obecnej knižnice rýchlo ubehol. Deti sa vracali domov obohatené o nové poznatky a mnohí aj s túžbou prečítať si zaujímavú knihu. Nezostáva nám nič iné, ako si priať, aby láska ku knihe vydržala deťom po celý rok. Veď knihy sú naozaj nevyhnutným spoločníkom každého z nás.


AUTOR: Mgr. Edita Grossová
Uverejnené: 18.04.2008 13:13