DNES JE PONDELOK, 29.04.2024, MENINY MÁ LEA , BLAHOŽELÁME!

MDŽ - Kvety pre všetky ženy

Krása ruží čarovná
je pre vás ženy ako stvorená.
Ich vôňa možno napovie,
že vaša láska pre nás darom je.

   8. marec – deň, keď všetky ženy oslavujú MDŽ. Kto však má dnes vlastne chuť niečo oslavovať? Treba nám vlastne takýto sviatok? Osobne si myslím, že áno. Dokonca práve preto, že je naše žitie také, aké je. Dnes ako soľ potrebujeme také dni, kde sa ľudia aspoň na chvíľu zastavia a poobzerajú sa okolo seba. Potrebujeme také dni, ktoré nás nerozdeľujú ale naopak, ľudia majú k sebe bližšie.

    Medzi také dni patril aj 10. marec 2008. V budove Vjarspolu sa v tento deň stretlo 128 žien na výročnej členskej schôdzi PZŽ. Jedáleň sa na niekoľko hodín premenila na kvitnúcu jarnú lúku, pretože na stoloch každú členku čakali pestrofarebné kvety, ale aj malé občerstvenie. Predsedníčka PZŽ p. Zita Jakubjaková privítala medzi nami starostu obce  Jozefa Balčiráka i všetky členky. Krátkym kultúrnym programom prišli ženy pozdraviť aj deti z materskej školy. Keďže súčasťou PZŽ je aj ženský spevácky zbor Tenerezza nemohlo chýbať aj jeho vystúpenie. Piesne, ktoré odzneli v podaní tohto zboru, presvedčili o tom, že ženy zo zboru už nie sú začiatočníčky . Členky PZŽ ocenili vystúpenie veľkým potleskom. Ako prvý sa ženám prihovoril starosta obce Jozef Balčirák a odovzdal kyticu predsedníčke PZŽ.Členky si vypočuli správu o činnosti PZŽ za rok 2007 a aj návrh na pripravované akcie v roku 2008.

    Po skončení oficiálnej časti mali členky možnosť občerstviť sa, porozprávať a na chvíľu sa zastaviť v tom dnešnom uponáhľanom svete.
Každá členka odchádzala domov s kvietkom. Veď všetky kvety, ich nevšedná krása, jemnosť a vôňa boli vždy symbolom nežnosti, elegancie a lásky.















AUTOR: O.Jamrichová
Uverejnené: 28.04.2008 11:23