DNES JE SOBOTA, 20.04.2024, MENINY MÁ MARCEL , BLAHOŽELÁME!

TALENTÁRIUM 2008

     Dňa 22. mája sa uskutočnila „herecká“ súťaž pre deti a mládež. Naša škola, ktorá má veľmi nadaných a talentovaných žiakov, sa aj teraz presadila. Reprezentovať našu školu a nezahanbiť ju chceli žiačky z 5. A triedy.

     Všetci sa už nemohli dočkať toho vysnívaného okamihu, až to prišlo. Udrelo nám to do očí ako blesk z jasného neba. Súťaž sa začínala až o trinástej hodine. Pre všetkých boli 4 hodiny vyučovania doslova muky. No keď sa skončila 4. hodina, nie každému bolo do reči. Veď sme len piataci, je to naša prvá súťaž! Veľkou oporou a naším sprievodcom bola pani učiteľka Popelková.

      Keď sme dorazili do Bojníc ku dverám kultúrneho domu, netrpezlivo sme ich otvorili. Vošli sme dnu a šli sa pripraviť na naše úžasné predstavenie. V šatni sedelo už plno ľudí, malých aj veľkých, v kostýmoch aj bez nich. Keď sme uvideli jednu skupinu s úžasnými kostýmami a kulisami, mysleli sme si, že nemáme šancu. Súťaž začala práve táto skupina. Ako sme sa my len zmýlili! Títo starší žiaci totiž nehrali až tak super. Po tejto scénke nastalo vyhodnotenie literárnej súťaže. Hodnotila sa poézia a próza. Veľkým úspechom určite bolo umiestnenie Petra Balčiráka z 8. A na 3. mieste v poézii.

     Po vyhodnotení poézie a prózy pokračovali vystúpenia ďalších a ďalších a nakoniec sme tu boli my s našou „Snehulienkou a 5 hip-hopermi!“ Všetky sme hrali najlepšie, ako sme vedeli. Po tom, čo sme sa poklonili, sme zažili a započuli potlesk, pískanie a hlučné ovácie. Celé spokojné sme sa odišli prezliecť. Scénky sa ukončili a nastala polhodina dlhého čakania na výsledky.

     A je to tu! Konečne sa dozvieme, či sme uspeli v silnej konkurencii. Každé divadelné predstavenie hodnotila vznešená a múdra žena, ktorá sa herectvu venuje už dlhé roky. Všetky vystúpenia hodnotila kladne i záporne. V konečnom hodnotení vybrali 3 najlepšie vystúpenia. Prvými boli žiaci zo ZŠ Energetikov, potom starší žiaci z Koša a ostávalo už len jedno miesto a diplom. Zrazu z jej úst zaznela naša ZŠ z Nitrianskeho Pravna. Radosti a nadšeniu nebolo konca.

     Cestou domov sme boli vyčerpané ale aj nesmierne potešené. Bol to pre nás totiž ukážkový deň! 

     A kto nás vlastne reprezentoval? Tu sú nádejné herečky: Veronika Dedíková – rozprávačka, Denisa Drábová – Snehulienka, Anna-Mária Špániková – macocha, 5 hip-hoperov: Ľubica Matyašovská, Katarína Balčiráková, Michaela Koščová, Barbora Žužafková a Monika Ťažiarová.


AUTOR: Veronika Dedíková - 5.A
Uverejnené: 10.06.2008 13:39