DNES JE PIATOK, 26.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAVA , BLAHOŽELÁME!

Ušatá bodovala hlavne medzi najmenšími

     Tak sa volá parný vlak 464001, prezrádzali to nápisy na tričkách členov Prievidzského parostrojného spolku, ktorí sa venujú vlakom a všetkému, čo k nim patrí, nielen ako svojmu povolaniu. Skôr ako záľube. Keby sme to chceli nadsadiť, tak Ušatá sa stala ich veľkou láskou.

     Bolo to zjavné aj pri príprave tejto prázdninovej jazdy parným vlakom, ktorú doslova venovali deťom. Bol to skvelý darček na začiatok prázdnin. Ako sme sa dozvedeli od kompetentných, taká jazda parným vlakom stojí asi tak 100 000 Sk. Spotreba uhlia je 4,5 tony. A to sa jazdilo dva dni.

     V piatok 28. júna dvakrát. Pri príprave podujatia spolupracovala aj naša obec pri propagácii a príprave kultúrneho programu. Vystúpenie detí MŠ v Nitrianskom Pravne sa páčilo všetkým. Deti sa potom vláčikom aj odviezli. Ujo sprievodca bol v dobovom oblečení. Na pamiatku ostali všetkým, čo sa odviezli pamätné cestovné lístky.

     Sobota priniesla štyri vzrušujúce jazdy. Vlak bol stále plný a Ušatá húkala statočne a dymila a dymila, veď bola ozajstná. K vynikajúcej atmosfére prispel aj folklórny súbor Sielnica z Lazian a dychová hudba Pravňanka z Nitrianskeho Pravna.

     V jednom s vagónov bola umiestnená výstavka, ktorá prezentovala nie tak dávnominulú históriu tejto železnice. Ďakujeme Prievidzskému parostrojnému spolku a samozrejme Ušatej. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Poďakovanie patrí aj majiteľovi reštauračného zariadenia na železničnej stanici v Nitrianskom Pravne, ktorý vyšiel v ústrety aj pri príprave ozvučenia a reagoval pružne na také nezvyčajné množstvo ľudí, ponúkal guláš i občerstvenie.

S Ušatou sa nenudili ani veľkí ani malí. Skvelé.

Parný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. HeldiováParný vlak Ušatá v Nitr.Pravne<br><br>autor: P.?ernák/B. Heldiová


AUTOR: B.Heldiová
Uverejnené: 01.07.2008 12:57