DNES JE STREDA, 1.05.2024, MENINY MÁ SVIATOK PRáCE , BLAHOŽELÁME!

Majstrovstvá Slovenska na ceste a Slovenský pohár v Nitrianskom Pravne

    Slovenský cyklistický zväz v Bratislave a Cyklistický spolok Žilina poriadali Majstrovstvá Slovenska na ceste a Slovenský pohár pre kategórie mladší žiaci, starší žiaci a žiačky, kadeti a juniori v Nitrianskom Pravne 3. augusta 2008.

    Štart pretekov bol o 9,00 hod. na námestí v Nitrianskom Pravne. Odštartoval nielen prvých pretekárov, ale aj skutočnú športovú atmosféru, chuť víťaziť a úspešne absolvovať trať.
    Okruh Nitrianske Pravno - Chvojnica - Tužina - Nitrianske Pravno bol dlhý 9 km. Trať bola náročná, prispôsobená vekovým kategóriám. Mladší žiaci absolvovali 2 okruhy, to je 18 km, kadeti 8 okruhov, to bolo už 72 km a juniori 11 okruhov, teda 99 km.
   V cieli sme privítali prvých pretekárov v popoludňajších hodinách. Z víťazstva sa radovali viacerí. Odmenou pretekárom nebol len samotný úspech zdolať trať, ale aj vecné a finančné ceny, ktoré však tvorili čiastky od 100 do 500 Sk.

V kategórii „mladší žiaci“ sa víťazom stal Matej Oravec z Cyklistického spolku Žilina, v kategórii „starší žiaci“ Erik Baška z Cyklistického klubu MTB Dohňany, v kategórii „staršie žiačky a kadetky“ zvíťazila Natália Šimorová zo ŽP Šport, a.s., v kategórii „kadeti“ si prvé miesto odniesol Michael Kolář z Cyklistického spolku Žilina a v kategórii „juniori“ Michal Procner, MŠK – CK Žiar nad Hronom.

Pretekalo sa podľa pravidiel Slovenského cyklistického zväzu. Všetci účastníci pretekov museli dodržiavať dopravné predpisy, pretože sa pretekalo za otvorenej cestnejpremávky s doprovodom usporiadateľov.

Podľa počtu účastníkov je zrejmé, že cyklistike sa venuje dosť mladých ľudí a je to šport s budúcnosťou i keď je náročný a to nielen na kondíciu, ale aj na financie. Sme radi, že si organizátori vybrali práve Nitrianske Pravno. Mladých cyklistov radi uvítame v našej obci aj v budúcnosti.








AUTOR: B.H.
Uverejnené: 13.08.2008 14:55