DNES JE STREDA, 24.04.2024, MENINY MÁ JURAJ , BLAHOŽELÁME!

DOSPELÍ :: Senica – Nitrianske Pravno 3:0 (3:0)

MZ č. 9 sme nastúpili v Senici, u lídra súťaže v silne oklieštenej zostave :
Balčírák, Šujan, Jamrich Mš.,  Bielik, Chupek, Čampiš,
Vrábel, Áč, Štiffel M., Jamrich Mr.

Chýbali zranení: Klajber, Štefan, Kaman, Vavro, Gajdáč, 
Nenocný: Štiffel J.
V práci: Pročka, Luprich
ČKy: Oboňa, Valko
Adamček - ? rodinná oslava

Do zápasu nastúpili aj hráči s tréningovým hendikepom /Šujan a Štiffel M. / a hráči zdravotne nie celkom fit /Štiffel M., Vrábel a Bielik/.

Do 17 minúty sme umnou defenzívou kontrolovali útočnú aktivitu domácich hráčov. V 18 minúte vystrelil z 27m hráč hostí, ktorého strelu na hranici 16-ky tečoval útočník Hejčík chrbtom k našej bráne k ľavej tyči. Po získaní lopty nám chýbala futbalová presnosť a šikovnosť vyplývajúca z momentálnych schopností našich hráčov. Naše ojedinelé protiútoky končili na futbalovo a takticky zdatných zadákoch súpera, ktorí boli v neustálom prečíslení.

V 32 minúte zle zareagovala naša ľavá strana /Štiffel m., Chupek/ na prenikajúceho súpera, nechala ho odcentrovať prízemný center do 5-ky, ktorý zakončil z bezprostrednej blízkosti dôrazný Hejčík.

V 42 minúte pre zmenu prišlo prečíslenie z prava, opäť prízemný center do päťky, ktorý preskočil ruky padajúceho Balčiráka - gól.

Všetky tri góly vyplynuli z nižšej taktickej úrovne našich hráčov a malého dôrazu . Do druhého polčasu sme nastúpili bez Vrábla a Štiffela M., ktorí nastúpili so sebazaprením pre zvýšenú teplotu a neboli schopní pokračovať v zápase. Bielik nepokračoval do druhého polčasu pre bolesti v operovanom kolene. So 7 hráčmi sme sa prvú päťminútovku bránili pred vlastnou 16-kou. Súboj striedal súboj. Miro Jamrich po jednom z nich atakoval súpera, zle došľapol a podvrtol si členok. Myslím si, že by nebolo rozumné nútiť hráčov odohrať celý zápas za každú cenu. Prvoradé je zdravie hráčov a siliť kartu za spomínaného stavu by nebolo rozumné, veď súťaž pokračuje aj ďalšími majstrovskými zápasmi. Schopnosti a futbalové možnosti vzhľadom na klubové podmienky a pracovné zaradenie /6 hráči smennosť a 3 hráči týždňovky/jednotlivcov sú primerané. Žiadalo by sa vystužiť kostru jedným skúseným defenzívnym a pritom konštruktívnym hráčom a jedným efektívnejším zakončovateľom, ktorý by podstatne zefektívnili našu hru. Veď ak by sme premenili čo len tretinu vytvorených šancí, máme o 6 - 9 bodov viac. I naďalej rátame s podporou našich najvernejších fanúšikov a podporou obce. Bez týchto dvoch zložiek by sa stratila zmysluplnosť nášho futbalu.

V 50. minúte hlavný rozhodca zápas predčasne ukončil pre nedostatočný počet hráčov na ihrisku zo strany hostí.


AUTOR: Gerhard Dzian
Uverejnené: 01.10.2008 10:57