DNES JE ŠTVRTOK, 25.04.2024, MENINY MÁ MAREK , BLAHOŽELÁME!

MUŽI: Vyhodotenie jesennej časti súťažného ročníka 2008/2009 IV.liga

          Prípravu na nový súťažný ročník sme začali ako nový účastník V.ligy západ. Osemnásťčlenný káder z predchádzajúcej sezóny sa obmenil, keď odišieli - Bielik Anton a Martin Václaviak pracovať do zahraničia, Štálnik hosťovať do Malinovej, Orság sa vrátil do Lehoty pod Vtáčnikom. Prišieli -  Balčirák z hosťovania v Malinovej, z hosťovania v Prievidzi sa vrátil Chupek, ktorý ukončil dorastenecký vek a prehovoriť sa nechal Pavol Áč. Na poslednú chvíľu sa podarilo získať Ronyho Gajdáča, ktorý však odohral len dve kolá a pravdepodobne si našiel prácu v zahraničí /viac o sebe nedal vedieť/, tak ako aj Rado Ličko.

     V polovici septembra sa z hosťovania v Novákoch vrátil Michal Štefan a z hosťovania v Pravenci Jozef Čampiš.Do Malinovej sa vrátil Tomáš Priehoda. Z dvadsaťčlenného kádra hráčov 8 pracuje na smeny, dvaja odchádzajú na týždňovky a jeden za školskými povinnosťami. Tomu zodpovedala aj dochádzka na tréningy, keď sa pohybovala v jednotlivých mesiacoch medzi 52% až 56%. Pre mladý káder to bolo žalostne málo, čo sa potvrdilo aj v majstrovských zápasoch.

Štatistika :
MZ doma -    8   3   1   4     10 : 12  /1 polčas 7 : 3/   10 bodov
MZ vonku-     7   0   0   7     21 :  3   /1 polčas 11 : 1/   0 bodov
Spolu          15   3   1   11   13 : 33                           10 bodov  14 miesto


Strelci : Jamrich Miroslav    8 gólov
             Jamrich Michal       2 góly
             Adamček, Štiffel M., Chupek po 1 góle

Karty : ŽK - 27 /za rečnenie 5, ostatné bežné fauly/
           ČK - 3 /Oboňa, Bielik, Valko, všetko fauly v nebezpečnej golovej situácií/

Početnosť faulov vyplynulo z nižšej taktickej a  pohybovej úrovne hráčov.Potešiteľný je pokles kariet za nešportové prejavy a  správanie sa hráčov.

Hodnotenie hráčov v MZ /z 10 bodovej stupnice/: 1. Pročka Marek 8,25 boda
                                                                               2. Vrábel Ján      8,15 boda
                                                                               3. Valko Pavol    7,85 boda
                                                                               4. Jamrich Miro  7,70 boda


       K uvádzanej štvorici hráčov, ktorý sú pre Pravňanský futbal ťažko nahraditeľný, by som pridal Klajbera Juraja a Miloša Oboňu. Uvedená šestica nastúpila spolu len v 4 MZ. Za vrchol výkonnostných možností mužstva považujem prvý polčas doma s Bánovcami, keď sme ho vyhrali 1 : 0 a 3 - 4 výborné príležistosti sme nevyužili a MZ doma s Borčicami /1 : 1/. Veľmi sľubný výkon sme predviedli doma s Piešťanmi 0 : 1/ a so Solčanmi /3 : 2/. V ostatných MZ sme podávali nevyrovnané výkony, keď sme dobré okamihy striedali so slabými. Najväčšie slabiny mužstva vidím v slabej trénovanosti 2/3 mužstva, nízkej úrovne morálnych vlastností a skúseností 1/2 mužstva. Prvý obdržaný gól bol pre nás vždy veľkým zlomom v zápase. Nesmiem zabudnúť na neschopnosť premieňať gólové príležitosti. Na strelenie gólu sme v priemere potrebovali 4 - 5 šancí. Pozitývom však bolo, že vo väčšine zápasov sme si ich dokázali vypracovať, čo svedčí o určitom hernom napredovaní. Najväčším sklamaním a herným prepadákom pre mňa boli MZy doma s Partizánskym /0 : 2/ a vonku v Kanianke /5 : 1/, v Hrnčiarovciach /2 : 0/ a v Novej Dubnici /1 : 0/.

     Je veľkou škodou nielen pre Pravňanský futbal, ale aj pre hráčov samotných, že im pracovné zaradenie neumožňuje venovať sa futbalu vo väčšej miere. Ich futbalové zručnosti a celková výkonnosť by určite boli na podstatne vyššej úrovni. Nedá mi nespomenúť ľudskú stránku väčšiny hráčov. Bolo mi potešením s nimi spolupracovať.

     Ako východisko k zlepšeniu situácie pri nezmenených podmienkach práce vidím doplnenie kádra o 3 kvalitných hráčov do základnej zostavy a 2 mladých hráčov - čakateľov, ktorý v prípade nasadenia odohrajú štandard IV. ligy.


AUTOR: PaedDr. Dzian Gerhard
Uverejnené: 28.11.2008 09:26