DNES JE PIATOK, 26.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAVA , BLAHOŽELÁME!

2. miesto na turnaji starších žiakov na umelej tráve

     Krátko po úspechu našich mladých futbalových nádejí v športovej hale v Prievidzi, kde naši starší žiaci získali 1.miesto na turnaji ôsmich družstiev, sme sa zúčastnili ďalšieho turnaja, ktorý sa konal v Kanianke na umelej tráve. Organizátorom tohto veľmi vydareného zápolenia bol opäť Oblastný futbalový zväz Prievidza, ktorý pozval 14.3.2009 na futbalovú konfrontáciu päť družstiev. Organizačné pokyny „hovorili” o tom, že len víťaz postupuje do okresného finále, ktoré sa uskutoční v Novákoch na umelej tráve veľkého ihriska.

Naši chlapci veľmi túžili po víťazstve, najmä po nabudení z úspechu zo športovej haly. Našiel sa však súper, ktorý bol nad naše sily.

Prvý zápas bol v našej réžii a nad súperom z Opatoviec sme vyhrali 6:0. Góly: Pekár 3, Habšuda 2, Chaben 1. V druhom zápase náš čakal favorit turnaja - chlapci z Kanianky, ktorí potvrdili, že na domácom ihrisku nič neponechajú na náhodu. Po veľmi dobrom výkone našich chlapcov prehrávame 5:3. Góly za naše družstvo: Habšuda, Chaben, Žitník. Ako sa ukázalo, bol to zápas predčasného finále.

V nasledujúcom zápolení sme zdolali družstvo z Lazian 6:0. Góly: Habšuda 3, Žitník 2, Adamček 1. Hneď nasledoval náš posledný zápas s našim susedom z Pravenca. Chlapci sa navzájom dobre poznali, veď navštevujú prevažne všetci Základnú školu v Nitrianskom Pravne. S úsmevom na tvárach, v pohode, oboch družstiev bez agresivity, sme zdolali súpera „divokým” skóre 10:4. Góly: Pekár 3, Žitník, Chaben, Habšuda po 2, Adamček 1.

Po vyhodnotení, pozdrave a stiskoch rúk, sa s veľmi vydareným turnajom a Kaniankou lúčime a veríme, že získané skúsenosti nám napomôžu k výkonnosti v našej dlhodobej súťaži.

Reprezentovali nás: Tomáš Henzel (kapitán družstva), Pavel Pekár, Dušan Habšuda, Richard Greňo, Patrik Nesládek, Martin Chaben, Dávid Kocák, Ján Žitník, Michal Bolfík, Adam Adamček, Adrián Valentín.

V závere môjho príspevku by som chcel skonštatovať, že v poslednom období zisťujeme slabší záujem zo strany detí o pohybové aktivity, či už v škole, alebo vo voľno časových aktivitách riadených zo strany obce Nitrianske Pravno. Naše deti akoby spohodlneli. Viem, priniesla to doba, ktorú žijeme so svojou rôznorodosťou.

Aj touto formou by som chcel na vás, rodičia, apelovať, aby ste viac svoje deti viedli k pohybovým aktivitám, ktorých je mnoho aj zo strany obce či našej miestnej školy. Nesmieme zabúdať, že pohyb je pre nás všetkých základnou hybnou silou a potrebou.



Milan Kiripolský, tréner starších žiakov, učiteľ TV


AUTOR: M.Kiripolský
Uverejnené: 20.03.2009 12:33