DNES JE STREDA, 24.04.2024, MENINY MÁ JURAJ , BLAHOŽELÁME!

Zhodnotenie jesennej časti 5. ligy sever dorast

     Mužstvo dorastu začalo s prípravou 1. júla 2009 už aj s chlapcami, ktorí prišli od žiakov. Sú to: Adamček, Henzel, Greňo, Nesládek, Chaben, Habšuda. Do prípravy v Prievidzi sa zapojili Pekár a brankár Balčirák. V príprave sme z dôvodu krátkeho prípravného obdobia odohrali len štyri zápasy. V týchto zápasoch sme nikdy neboli kompletní, lebo chlapci boli na dovolenkách a mnohí chodili na brigády. Z uvedeného dôvodu bola trénovanosť mužstva len 54 %, keď niektorí hráči mali len 3-4 tréningy za mesiac.

Súťaž sa začala 1. augusta 2009. V mužstve pretrvával stav z júla a preto sa zostava často menila. Trénovanosť sa zvýšila na 62 %. V tomto čase odišiel na hosťovanie do Poruby brankár Rusnok a opäť sme museli improvizovať, tentoraz na poste brankára. V septembri sa situácia zlepšila, trénovanosť sa zvýšila na 74 %. Zo skusov v Prievidzi sa nám vrátili Pekár a Balčirák a z Pravenca sa vrátil Tisoň. Pravidelne sa tréningov zúčastňovalo 13-15 chlapcov, ba nebolo výnimkou keď ich bolo 19.

V októbri sme sa presťahovali z hlavnej plochy na tréningové ihrisko, kde sa chlapci neraz borili v blate, a možno aj preto klesla trénovanosť na 69 %.

V súťaži sme odohrali 15 zápasov, kde sme 3 vyhrali, 1 remizovali a 11 prehrali. V tabuľke sme obsadili 13. miesto so skóre 17:37. O naše góly sa postarali:

- Pavlíček                        5

- Valentín                        3

- Haluš, Češek, Tisoň        2

- Chaben, Sláviček, Šandor 1

Z prehratých zápasov sme až 6 prehrali len o gól, keď sme doplácali na našu slabú efektivitu v útoku.

Počas jesennej časti sme dostali 10 ŽK a 2 ČK.

ŽK:

- Cachovan, Valentín, Lichner 2

- Šandor, Jaško, Henzel, Tisoň 1

ČK:

- Cachovan, Chaben


Najlepšiu tréningovú dochádzku mali Pavlíček, Luščák, Haluš, Habšuda a Cachovan. Ich dochádzka bola 90-100 % v každom mesiaci. Na základe snahy chlapcov v tréningu (schádzali sa a trénovali aj mimo oficiálnych tréningov) a hry, ktorú sme predvádzali ku koncu súťaže nemám obavy o ďalšie účinkovanie v súťaži. Jednu vec, ktorú by sme mali doriešiť počas zimnej prípravy je nájsť zakončovateľa, ktorý by bol schopný vypracované šance premieňať.


Na záver by som chcel poďakovať vedúcemu mužstva p. Tiborovi Pavlíčkovi, bez ktorého si neviem prácu pri mužstve chlapcov predstaviť. Poďakovanie patrí aj Veronike Adamčíkovej, ktorá nám zabezpečuje zdravotnú službu, ktorá je v domácich zápasoch povinná.

 


AUTOR: Juraj Klajber, tréner
Uverejnené: 20.11.2009 08:54