DNES JE PIATOK, 19.04.2024, MENINY MÁ JELA , BLAHOŽELÁME!

Desiata jubilejná Divadelná jar J. Roháča je za nami...

     Priniesla so sebou predovšetkým radosť. Nitrianske Pravno sa naplnilo mladými divadelníkmi, ktorí sa upísali Thálii. Že milujú divadlo, bolo cítiť z každého predstavenia.

Sobota dopoludnia bola venovaná aj rozprávkam. O medovníkovom domčeku, Psia víla, Kocúr v čižmách- predstavenie bábkového súboru Ofina z Ružomberku, ktorý sa stal laureátom festivalu. Veľa úspechov. Príjemne prekvapili Levočania s bláznivou fraškou Ako Winnetou Jánošíka ratoval.

Popoludnie sme strávili v KD v Kľačne s DS Normálka z Trenčína s predstavením Zdenka z Maksu.

Nie bránicový smiech, ale príjemné šteklenie šedej kôry ….To bol cieľ výstavy Slovenskej únie karikaturistov Bez slov . Večer spomienok Roháčovské nostalgie patrili našim hosťom českej speváčke Jitke Zelenkovej, kostýmovému výtvarníkovi a scénografovi Milanovi Čorbovi a Kataríne Kergalovej, dcére J. Roháča.

Čo nového priniesol 10. ročník? Impro-Roháčoviny- večer improvizácií Slaninu a Antalíka, zčasti pripravené a zčasti provokujúce aktivitu divákov. Dobrá zábava a prekvapivé uvoľnenie.

Záver prvého dňa festivalu sme strávili s našou hudobnou skupinou Tuláci. Chlapcom to ladilo i spievalo, čo náležite ocenili účastníci festivalu.

V nedeľu sme pokračovali predstavením z Kremnice Z každého rožku trošku. DS Severka pri ZUŠ v Novákoch prišiel z rozprávkou O čertíkovi Babráčikovi. Veselá skladačka Internátnych čriepkov ZUŠ Bojnice priniesla súboru víťazstvo. Stali sa takisto laureátom festivalu. Gratulujeme.. Divadlo mladých Pelikán z Bánoviec nad Bebravou prišlo s kabaretom Mimikry spolu s tanečným divadlom Banda.

Z dreva vyrezané, alebo Jánošík podľa Vivaldiho a s ním aj DS Hubová sa predstavili v KD Malinová. Z Handlovej to bolo divadlo pri Kolkárni a DS Stanislava Chrena z Kanianky so svojím folklórno-divadelným poňatím Pálilo Repáka.

Smiech, zábava a talentovaní a tvoriví ľudia. Nechýbali spomienky na predchádzajúcich 9 ročníkov aj vo fotografii.

Jubilejný ročník tohto celoslovenského festivalu zábavného divadla sa konal aj v roku 30. výročia úmrtia J. Roháča. Pri tejto príležitosti bola vyhotovená príležitostná pečiatka.

Hotel Vyšehrad zmenil na dva krásne dni 27. a 28. marca 2010 svoju tvár a my sa už môžeme pomaly aspoň v myšlienkach pripravovať na 11. ročník v roku 2012. Dovidenia žeby v novom kultúrnom dome?




<br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor: <br><br>autor:


AUTOR: B.Heldiová
Uverejnené: 31.03.2010 12:51