DNES JE ŠTVRTOK, 25.04.2024, MENINY MÁ MAREK , BLAHOŽELÁME!

Zasadnutie obecného zastupiteľstva - 20.5.2010

Ďalšie zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne sa konalo dňa 20. 5. 2010. Zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne zvolal starosta obce Ing. Jozef Balčirák, privítal všetkých poslancov, zamestnancov a ostatných prítomných. Konštatoval, že zasadnutie bolo zvolané v zmysle zák. č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení znení neskorších predpisov s určením miesta a času konania zasadnutia s programom ako bol doporučený obecnou radou.

Ďalej konštatoval, že z pozvaných 11 poslancov je prítomných 10 poslancov, teda nadpolovičná väčšina a tak je rokovanie zastupiteľstva uznášania schopné. Starosta obce predložil na rokovanie program zasadnutia. Na základe doporučenia poslancov OZ z pracovného rokovania predložil návrh na doplnenie programu, bodu rokovania s tým, že bod programu pod číslom 3 bude doplnený bodom 3a/ a za bod 7 bude doplnený bod 7a/.

Poslanci predložený návrh programu na rokovanie schválili nasledovne:

1.   Otvorenie
2.   Voľba návrhovej komisie a určenie overovateľov zápisnice
3.   Správa o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrola plnenia uznesení
3a/ Vzdanie sa mandátu poslanca OZ
4.   Správa hlavného kontrolóra o plnení uznesení obecného zastupiteľstva
5.   Záverečný účet obce Nitr. Pravno za rok 2009
6.   Auditorská správa k účtovnej závierke za r. 2009
7.   Stanovisko hlavného kontrolóra obce k záverečnému účtu obce za r. 2009
7a/ Odovzdanie majetku obce do správy spoločnosti Obec Nitr. Pravno s.r.o.
8.   Odpredaj pozemkov v majetku obce
9.   Rôzne – diskusia
10. Uznesenie
11. Záver

Správu o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení predložila p. Boďová Ľubica – prednosta OcÚ Nitr. Pravno. Starosta obce predložil list poslanca p. Jamricha Mioslava k vzdaniu sa mandátu poslanca OZ v Nitr. Pravne doručený 20. 5. 2010 na OcÚ N. Pravno a podpísaný poslancom p. Jamrichom Miroslavom.

Správu o kontrolnej činnosti za r. 2009 a kontrolu plnenia uznesení OZ predložil hlavný kontrolór obce p. Miklošovič Peter. Záverečný účet obce Nitr. Pravno a auditorskú správu k účtovnej závierke predložila p. Margetová.

Hlavný kontrolór obce p. Miklošovič Peter predložil stanovisko k záverečnému účtu obce Nitr. Pravno za r. 2009. Starosta obce predložil návrh na odovzdanie majetku obce – Šatne MTJ – športové ihrisko do správy spoločnosti Obec Nitr. Pravno s.r.o. Odovzdanie bude realizované delimitačným protokolom a správa ako aj zamestnanec budú v riadiacej pôsobnosti Obec N. Pravno s.r.o.

Informáciu k návrhu na odpredaj pozemkov ako bolo prerokované v komisii výstavby, komisii finančnej a doporučené Obecnou radou v Nitr. Pravne predložil starosta obce Ing. Balčirák Jozef.

Starosta obce vyzval poslancov a ostatných prítomných občanov na otvorenú diskusiu. Prítomní diskutovali k záležitosti spolunažívania nájomníkov v nových bytovkách, k záverečnému účtu obce, hospodárenie s majetkom obce a čerpaniu výdavkovej časti rozpočtu za r. 2009. Ďalej to bola záležitosť vypilovania stromov, hospodárenie s majetkom obce v správe školy, možnosť prenájmu pozemku v areály školy, nesúhlas so štiepkovaním v areály školy, ktoré sa pripravuje, k pracovnoprávnej problematike organizácii zamestnancov obce, požiadavka k poskytnutiu finančných prostriedkov pre Klub mažoretiek na účasť na celoslovenskej súťaži. Ďalej bola riešená problematika využiteľnosti multifunkčného ihriska, kde bude premiestnené detské ihrisko, ktoré sa v súčasnej dobe nachádza za Obecným úradom v Nitr. Pravne, úprave a údržbe


verejných priestranstiev kosenie trávnaných plôch, potreba opravy dlažby na námestí pred kostolom.

Po zapracovaní návrhov, pripomienok a doporučení poslancov OZ starosta obce Ing. Balčirák Jozef vyzval predsedu návrhovej komisie Ing. arch Groma Mariana, aby predložil návrh na uznesenie.


Uznesenie 5/2010

Obecné zastupiteľstvo v Nitrianskom Pravne

I. Zobralo na vedomie

a/ Správu o činnosti Obecnej rady v Nitr. Pravne, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení

b/ Správu hlavného kontrolóra obce o plnení uznesení obecného zastupiteľstva

c/ Stanovisko hlavného kontrolóra obce k záverečnému účtu obce za r. 2009

d/ Auditorskú správu k účtovnej závierke za r. 2009

e/ Vzdanie sa mandátu poslanca Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne pána Miroslava Jamricha na základe písomnej žiadosti

II. Súhlasilo

a/ s použitím finančných prostriedkov zo zábezpek za nájomné obecné byty v príjmovej aj vo výdavkovej časti rozpočtu obce s tým, že po uplynutí nájomného vzťahu nebude krátená poukázaná zábezpeka z hľadiska amortizácie bytov.

b/ s odpustením časti miestneho poplatku za komunálny odpad vo výške 100,- € na r. 2010 pre Spojenú školu v Nitr. Pravne na základe písomnej žiadosti.

III. Schválilo

a/ Záverečný účet obce Nitr. Pravno za r. 2009 bez výhrad.

b/ Odpredaj majetku – pozemky:

Forma priameho predaja pozemkov nasledovne:

1. parc.č. 1999/3 – zastavaná plocha o výmere 163 m2 v k. ú. Nitr. Pravno

Cena za odpredaj pozemku je stanovená podľa znaleckého posudku minimálne však 2.500,- €

+ cena za zverejnenie v týždenníku MY /Prieboj/
+ cena za vypracovanie geometrického plánu
+ cena za vypracovanie zmluvy
+ poplatky vklad na Kataster

2. parc. č. 1999/4 – záhrada o výmere 244 m2
                                      parc. č. 1999/5 - „ 458 m2
                                      parc. č. 1999/6 - „ 411 m2

spolu teda 1113 m2 v k. ú. Nitr. Pravno

Cena za odpredaj pozemkov je podľa znaleckého posudku, minimálne však 20.000,- € + poplatky za vklad na Kataster

3. parc.č. 935/2 – zastavené plochy a nádvoria vo výmere 49 m2 a parc. č. 904 – záhrada vo výmere 52 m2 spolu o výmere 101 m2 v k. ú. Nitr. Pravno  za cenu podľa znaleckého posudku minimálne však 7,- €/m2

+ cena za vypracovanie znaleckého posudku
+ cena za zverejnenie v týždenníku MY /Prieboj/
+ poplatky za vklad na Kataster

c/ Odpredaj majetku obce :

vozidlo cisterna CAS 25, ktoré slúži pre Obecný hasičský zbor v Nitr. Pravne za cenu podľa najvyššej ponuky minimálne však 3.000,- €.


d/ Prevod správy majetku športového areálu na Spoločnosť Obec Nitrianske Pravno s.r.o. s účinnosťou od 1. 7. 2010.

 

IV. Poverilo

hlavného kontrolóra obce vypracovať prehľad spotreby plynu za posledné 3 roky pre objekty Spojenej školy v Nitr. Pravne na základe fakturácie. Následne predložiť prehľad spotreby plynu na najbližšie rokovanie finančnej komisie /jún 2010/.

V. Neodporučilo

odpredať pozemok p.č. 200/2 o výmere 32 m2 v k.ú. Solka pánu Prokopovi Milanovi, bytom Prievidza z dôvodu, že časť pozemku zasahuje do miestnej komunikácie a časť užíva p. Prokop. Odporúča uzatvoriť s p. Prokopom nájomnú zmluvu na dlhodobé užívanie pozemku.

VI. Vyhlásilo

nastúpenie náhradníka na uprázdnený mandát poslanca Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne.

VII. Odporučilo

a/ Obecnému zastupiteľstvu prerokovať možnosť správy objektu Požiarnej zbrojnice v Nitr. Pravne.

b/ Sociálnej komisii Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne riešiť problém spolunažívania v nájomných bytoch.


Hlasovanie poslancov :

a/ Na žiadosť poslanca p. Steinhübla o hlasovanie k záverečnému účtu, čo poslanci odsúhlasili, starosta vyhlásil hlasovanie za bod III. a/ schválenie záverečného účtu obce ako samostatné.

Hlasovanie poslancov: p. Steinhübl Jozef - zdržal sa hlasovania ostatní poslanci hlasovali za schválenie záverečného účtu obce

b/ Starosta obce dal hlasovať komplet za navrhnuté uznesenie okrem bodu III. a/.

Hlasovanie poslancov:

Za prijatie predloženého návrhu na uznesenie okrem samostatne schváleného bodu hlasovali poslanci za prijatie uznesenia – 10 poslancov

 

Keďže viac pripomienok nebolo a program bol vyčerpaný starosta obce Ing. Balčirák Jozef poďakoval poslancom a ostatným prítomným za účasť a zasadnutie vyhlásil za skončené.


 





AUTOR: Ľ.Boďová-prednosta OcÚ
Uverejnené: 01.06.2010 10:01