DNES JE PIATOK, 19.04.2024, MENINY MÁ JELA , BLAHOŽELÁME!

Zasadnutie obecného zastupiteľstva - 9.9.2010

Zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne

 

Zasadnutie obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne v časti Vyšehradné dňa 9. 9. 2010 zvolal starosta obce Ing. Jozef Balčirák. Privítal všetkých poslancov, zamestnancov a ostatných prítomných. Konštatoval, že zasadnutie bolo zvolané v zmysle zák. č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov s určením miesta a času konania zasadnutia s programom ako bol doporučený obecnou radou.

Ďalej konštatoval, že je prítomná nadpolovičná väčšina poslancov v počte 9, dvaja poslanci sú ospravedlnení, a tak je rokovanie zastupiteľstva uznášania schopné. Starosta obce predložil na rokovanie program zasadnutia, ktorý všetci prítomní poslanci schválili.


P r o g r a m :

1.Otvorenie

2.Voľba návrhovej komisie a určenie overovateľov zápisnice

3. Správa o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrola plnenia uznesení

4. Správa hlavného kontrolóra o plnení uznesení obecného zastupiteľstva

5. Informatívna správa o plnení rozpočtu obce Nitr. Pravno za I. polrok 2010

6. Určenie počtu poslancov Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne pre budúce

volebné obdobie

7. Schválenie rokovacieho poriadku Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne

8. Informatizácia spoločnosti

9. Rôzne – informácie

10.Diskusia

11.Uznesenie

12. Záver


Správu o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení predložila p. Boďová Ľubica – prednosta OcÚ Nitr. Pravno. Správu o plnení uznesení OZ predložil hlavný kontrolór obce p. Miklošovič Peter. Informatívnu správu o plnení rozpočtu obce Nitr. Pravno za I. polrok 2010 predložila Margetová Eva – učtovníčka OcÚ NItr. Pravno.

Dôvodovú správu k určeniu počtu poslancov OZ v Nitr. Pravne pre budúce volebné obdobie a tiež návrh rokovacieho poriadku OZ v Nitr. Pravne predložila p. Boďová Ľubica – prednosta OcÚ Nitr. Pravno, tak bol doporučený Obecnou radou v Nitr. Pravne.

Informáciu k informatizácii spoločnosti v tejto predložil starosta obce Nitr. Pravno. Podrobne informoval prítomných o potrebe a možnostiach informatizačného systému pre celú spoločnosť a podmienky práce na Obecnom úrade v Nitr. Pravne po zrealizovaní systému.

Starosta obce predložil ďalšie informácie a to: k výstavbe bytov, súčastný postup prác. Ukončenie výstavby v r. 2011 cca mesiac jún. Záujemci, ktorí majú podané žiadosti na OcÚ N. Pravno o byty budú písomne oslovení, či ich požiadavka stále trvá, budú im doručené dotazníky. Prideľovanie bytov bude vyberať komisia, ktorá bola zriadená pre tento účel. Ďalej predložil informáciu o začatí prác na rekonštrukcii námestia v Nitr. Pravne, k výberovému konaniu, informáciu k potrebe obce Nitr. Pravno vztiať si preklenovací úver na dofinancovanie rekonštrukcie Spojenej školy.

Predseda komisie výstavby Ing. Peter Haluš predložil návrh na schválenie odpredaja pozemkov tak, ako je to zapracované v návrhu na uznesenie.

Zamestnanec obce Černák Peter predložil informáciu o stave prác aspracúvaní evidencie hrobových miest na cintorínoch

Po vyčerpaní predchádzajúcich bodov programu starosta obce vyhlásil diskusiu k jednotlivým bodom programu a iným záležitostiam týkajúcich sa chodu a života obce. Vyzval poslancov a potom občanov. Diskusia bola zameraná na túto problematiku:

  • rekonštrukcia kotolne v Spojenej škole v Nitr. Pravne, zabezpečenie jej prevádzky,
  • separovaný zber – zber papiera, potreba upozorniť občanov na triedenie druhotných surovín v domácnosti, zverejnenie výzvy k občanom, riešiť problematiku pri úhradách za odpredaj pozemkov obce. Zo strany občanov bola vznesená požiadavka zabezpečiť pojazdnú predajňu potravín pre časť Vyšehradné, požiadavka na výstavbu prechodu pre chodcov v časti Vyšehradné, potreba opravy miestnej komunikácie v časti Vyšehradné, potreba rekonštrukcie miestneho rozhlasu – stĺpov, vyčistenie koryta potoka Majzlanka,
  • požiadavka na ťažbu dreva v samovýrobe, k problematike plánovaného obchvatu Nitr. Pravna.

Po zapracovaní návrhov, pripomienok a doporučení poslancov OZ starosta aobce vyzval predsedu návrhovej komisie Ing. arch. Groma Mariana aby predložil návrh na uznesenie.


U z n e s e n i e  8/2010

Obecné zastupiteľstvo v Nitrianskom Pravne

I. Zobralo na vedomie

a/ Správu o činnosti Obecnej rady v Nitr. Pravne, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení

b/ Správu hlavného kontrolóra obce o plnení uznesení obecného zastupiteľstva

c/ Informatívnu správu o plnení rozpočtu obce Nitr. Pravno za I. polrok 2010

d/ Informáciu starostu obce k informatizácii spoločnosti

II. Určilo

počet poslancov Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne v počte 11 poslancov na celé budúce volebné obdobie v zmysle § 11, ods. 3, písm.e/ zákona č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení zmien a doplnkov.

III. Zrušilo

Rokovací poriadok Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne schválený dňa 13. 12. 2007 uznesením č. 9/2007.


IV. Schválilo

a/ Rokovací poriadok Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne

b/ Prijatie preklenovacieho úveru vo výške 50.000,- € na prefinancovanie poslednej platby na rekonštrukciu Spojenej školy.
Vystavenie vlatnej vista blankozmenky na rad banky za účelom zabezpečenia pohľadávky banky z úveru.

c/ Odpredaj pozemku p.č. 6/2 – zastavaná plocha a nádvorie vo výmere 353 m2, k. ú. Nitr. Pravno za účelom výstavby parkoviska pre osobné autá a chodníka pre spoločnosť COOP Jednota Prievidza za cenu 20,- €/m2 s podmienkou zriadenia vecného bremena na prechod ľudí po chodníku /viď. Navrhovaný projekt výstavby/.
Odpredaj tohto pozemku je prípadom hodným osobitného zreteľa, pretože p.č. 6/2 je priľahlým pozemkom k budove Obchodného domu Jednota v Nitr. Pravne a prechádza cez ňu prístupová cesta do potravín v OD Jednota N. Pravno a prístupová cesta ku skladom pre zásobovanie Obchodnéh domu v Nitr. Pravne.



V. Neschválilo

Zámenu pozemkov podľa žiadosti p. Kremlovej Ivety.


VI. Odporučilo

Obecnému úradu v Nitr. Pravne v spolupráci so stavebnou komisiou dať vypracovať geometrický plán na zameranie požiarnych nádrží /lokalita Bôrik/ a priľahlých pozemkov.


VII. Uložilo

a/ Obecnému úradu a spoločnosti Obec Nitr. Pravno ,s.r.o. - vypracovať delimitačný protokol a zmluvu o správe budovy – kotolňa Spojenej školy v Nitr. Pravne – spracovanie zmluvy o výrobe a dodávke tepla pre Spojenú školu, údržba technickej časti kotolne a zariadení rozvodov tepla.
Termín: do 30. 9. 2010


b/ Stavebnej komisii OZ – pripraviť návrh riešenia zmluvných pokút pri odpredaji pozemkov.
Termín: do najbližšieho zasadnutia OZ

Hlasovanie poslancov :

Starosta obce dal hlasovať komplet za navrhnuté uznesenie.


Za prijatie predloženého návrhu na uznesenie hlasovali všetci prítomní poslanci v počte 9 poslancov

Keďže viac pripomienok nebolo a program bol vyčerpaný starosta obce Ing. Balčirák Jozef poďakoval poslancom a ostatným prítomným za účasť a zasadnutie vyhlásil za skončené.


 

 

































AUTOR: Boďová Ľubica, prednosta OcÚ
Uverejnené: 20.09.2010 13:51