DNES JE PIATOK, 26.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAVA , BLAHOŽELÁME!

Zhodnotenie jesennej časti 2010/2011 – dorast

Prípravu sme začali 22. 6. 2010.

Z kádra odišiel Šandor do A mužstva. Do prípravy sa zapojilo 21 hráčov. Zo žiakov prišli Žitník, Valentín A., Kocák, Kertesz a Richter. Z týchto chlapcov pravidelnejšie trénoval Valentín A., nepravidelne Kertesz. Žitník a Kocák začali až na konci jesennej časti v októbri. Richter odišiel na hosťovanie do Tužiny. Do Prievidze odišiel brankár Bolfík. Na hosťovanie prišiel brankár Baláž Boris, ktorý po 5. kole skončil. Najlepšiu dochádzku na tréningy mali Haluš, Pavlíček, Luščák a Sláviček. Na opačnom konci boli Žitník, Kocák a Tisoň.

Od 5. 7. 2010 do 8. 7. 2010 sme trénovali dvojfázovo. Príprava bola zameraná na zlepšenie kondičnej pripravenosti a zlepšenie herných činností. Toto sa dosť ťažko realizovalo lebo chlapci chodili na tréningy v nízkom počte.

Odohrali sme 4 prípravné zápasy:

- Kľačno – N. Pravno 2:5
- N. Pravno – Pravenec 6:1
- Nováky – N. Pravno 4:1
- N. Pravno – Mošovce 4:1

      Do majstrovských zápasov sme nastúpili značne oslabení na brankárskom poste (okrem Bolfíka odišiel do Prievidze aj Balčirák – naša brankárska jednotka), čo sa prejavilo hlavne v prvých zápasoch. Do 8. kola sme postupne skúšali v bráne Baláža, Chabena, až sme museli nakoniec preorientovať stopéra Lichnera na brankára. Naše účinkovanie bolo poznačené aj neúčasťou dôležitých hráčov, keď Cachovan nastúpil až v 6. kole (pracoval v Nemecku), dlhodobé ochorenie Henzela (odohral 5 zápasov) a v neposlednom rade zranenie Habšudu (v 9. kole zlomená kľúčna kosť), ukončenie činnosti Chabena (v 12. kole z rodinných dôvodov). K tomu musím pripočítať dlhodobú absenciu Žitníka a Kocáka (do 10. kola).

Toto všetko sa podpísalo pod výsledky jesennej časti. Zlý vstup do súťaže sa nám podarilo sčasti zmazať v závere jesene, keď sme dokázali získať body, ktoré nás držia v kontakte so stredom tabuľky.

Odohrali sme 15 zápasov s bilanciou: 4 víťazstvá, 1 remíza a 10 prehier. So ziskom 13 bodov a skóre 18:41 sme obsadili 14. miesto. O naše góly sa postarali: Pavlíček 5, Tisoň 3, Pekár 3, Haluš 2, Valentín A. 2, Chaben, Žitník a Luščák po 1.

Túto jeseň sme nemali vylúčeného ani jedného hráča. S 8 žltými kartami patríme medzi najslušnejšie mužstvá v súťaži.

Opäť patríme medzi mužstvá s najmenším počtom strelených gólov, keď nedokážeme premeniť ani tie najvyloženejšie šance. Hlavne doma akoby mali naši útočníci zviazané nohy (doma 10 gólov vonku 8) a nedokázali sme hernú prevahu v poli pretaviť do zisku bodov.


Dúfam, že cez zimnú prípravu chlapci zlepšia dochádzku na tréningy a zranení hráči sa vrátia do kádra. Toto by mal byť odrazový mostík do jarných bojov o záchranu. v


AUTOR: Juraj Klajber
Uverejnené: 23.11.2010 08:25