DNES JE PIATOK, 19.04.2024, MENINY MÁ JELA , BLAHOŽELÁME!

Tvorivá koncertná a výtvarná činnosť žiakov a učiteľov Základnej umeleckej školy

     Prezentácia výsledkov vo výchovno-vzdelávacom procese je počas školského roka veľmi bohatá. Práce žiakov výtvarného odboru celoročne prezentujú vysokú umeleckú úroveň na medzinárodných a celoslovenských súťažiach. V tomto školskom roku sa žiaci zapojili do súťaží: „Talent-umenie-umšt“ – Hodruša-Hámre, „Výtvarné alternatívy“ – Považská Bystrica a Medzinárodná detská výtvarná výstava LIDICE (Česká republika). No školský rok ešte nekončí a žiaci výtvarného odboru pripravujú práce na ďalšie súťaže: „Krídla fantázie“ – Považská Bystrica, „Výtvarná Pop STAR“ – Košice, „Dielo tvojich rúk“ – Topoľčany.
     Neustále hľadáme nové spôsoby a formy koncertnej činnosti s cieľom motivácie a napredovania v umeleckom raste žiakov a tiež zaujať čo najširšiu poslucháčsku verejnosť. Prvé skúsenosti s verejným vystupovaním získavajú žiaci na interných koncertoch, kde publikum tvoria najmä ich spolužiaci, rodičia, učitelia.
     V tomto školskom roku sme úspešne realizovali projekt „Vítame Ťa Mikuláš!“ v spolupráci s Radou rodičov. Žiakov za svoje hudobné vystúpenie odmenil sladkosťou Mikuláš, ktorý bezprostrednou komunikáciou s účinkujúcimi a publikom vytvoril príjemnú a uvoľnenú atmosféru v koncertnej sále ZUŠ.
     Súčasťou kultúrneho života v obci sú verejné koncerty ZUŠ. Na vianočných koncertoch na ZUŠ a v obradnej sieni OcÚ mal premiéru novovzniknutý akordeónový súbor, ktorý bude účinkovať aj na Májovom koncerte ZUŠ dňa 20. mája 2011 v koncertnej sále o 17.00 hodine. Súčasťou koncertu bude detský muzikál „Na dvore“ v podaní žiakov speváckeho zboru ZUŠ. Na vytvorení kulís, rekvizít a kostýmov usilovne pracujú žiaci výtvarného odboru. Všetkých občanov na koncert srdečne pozývame a veríme, že programová ponuka Vás zaujme a inšpiruje k návšteve zaujímavého podujatia.

 


AUTOR: Zástupkyňa ZUŠ H. Pojezdalová
Uverejnené: 04.04.2011 14:00