DNES JE SOBOTA, 27.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAV , BLAHOŽELÁME!

Zasadnutie obecného zastupiteľstva - 31.3.2011

Zasadnutie obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne zvolal starosta obce Ing. Jozef Balčirák na deň 31. 3. 2011, privítal všetkých poslancov, zamestnancov a ostatných prítomných. Konštatoval, že zasadnutie bolo zvolané v zmysle zák. č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov s určením miesta a času konania zasadnutia s programom ako bol doporučený obecnou radou.

Ďalej konštatoval, že je prítomná nadpolovičná väčšina poslancov v počte 9 poslancov, 2 poslanci sa ospravedlníli, a tak je rokovanie zastupiteľstva uznášania schopné. Starosta obce predložil na rokovanie program zasadnutia, ktorý všetci prítomní poslanci schválili.


P r o g r a m :

1. Otvorenie

2. Voľba návrhovej komisie a určenie overovateľov zápisnice

3. Správa o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrola plnenia uznesení

4. Správa hlavného kontrolóra o plnení uznesení obecného zastupiteľstva

5. Delegovanie zástupcov zriaďovateľa do Rady školy pri Spojenej škole 
    
v Nitrianskom Pravne

6. Zmena Vnútornej smernice č. 1/2011 k verejnému obstarávaniu zákaziek
    
s nízkymi hodnotami na dodanie tovarov, na poskytovanie služieb a
     uskutočnenie
stavebných prác.

7. Výstavba bytoviek – majetkoprávne vysporiadanie - plynofikácia

8. Rôzne – diskusia

9. Uznesenie

10. Záver

K jednotlivým bodom programu boli predložené správy a informácie nasledovne:

Správu o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení predložila p. Boďová Ľubica – prednosta OcÚ Nitr. Pravno. Správu o plnení uznesení OZ predložil hlavný kontrolór obce p. Miklošovič Peter.

Starosta obce informoval o skončení volebného obdobia Rady školy pri spojenej škole v Nitr. Pravne. Predložil požiadavku zamestnancov materskej školy na zastúpenie v Rade školy pri Spojenej škole v Nitr. Pravne. Zastúpenie členov rady školy podľa zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve, ktoré bolo schválené a platné od 1. 2. 2007 a návrh na zmenu. Zmena sa týka zastúpenia 2 zástupcov ostatných zamestnancov Spojenej školy v Nitr. Pravne.

Návrh na zmenu Vnútornej smernice č. 1/2011 k verejnému obstarávaniu zákaziek  s nízkymi hodnotami na dodanie tovarov, na poskytovanie služieb a uskutočnenie stavebných prác predložil starosta obce z dôvodu zmeny zákona.

K záležitosti majetkoprávneho vysporiadania plynovodu k novopostaveným bytovkám v Nitr. Pravne predložil starosta obce informáciu o potrebe schválenia uznesenia s odporučením starostovi obce usporiadať zmluvný vzťah s SPP, a.s. Bratislava.

Starosta obce a podal nasledovné informácie:

  • Dohoda s Úradom práce za účelom zamestnania občanov z radov nezamestnaných na dobu 9 mesiacov od 1. 4. do 31. 12. 2011, s výkonom práce pre obec na údržbe verejných priestranstiev, separovaného zberu a ostatné práce potrebné v obci

  • Smernica pre verejné obstarávanie zákaziek s nízkymi hodnotami na dodanie tovarov, na poskytovanie služieb pre spoločnosť Obec N. Pravno, s.r.o.

  • K rokovaniu k možnosti predaja mäsa z pojazdnej predajne firmy VJARSPOLU, k podmienkam pre podnikanie pre túto firmu a stanovenie poplatku za rok vo výške 216,- € za rok, čo je najnižšia možnosť platenia poplatku obci

  • K rekonštrukčným prácam v Materskej škole pre účely rozšírenia tried,

  • K stavebným prácam na výstavbe bytoviek, termínu dodržania výstavby ako bol zmluvne dohodnutý s firmou, ktorá vykonáva stavebné práce

  • Záujemcom o byty budú zaslané z OcÚ dotazníky pre účely pridelenia bytov


Sekretár komisie sociálnej – p. Dobrovičová – predložila informáciu o prejednaných  žiadostiach v komisii a poskytnutých sociálnych výpomociach

Ing. Pekár – predseda komisie verejného poriadku – predložil informáciu o prejednávanej problematike na zasadnutí komisie

Mgr. Suchý Pavel – predseda komisie pre kultúru a šport – predložil informáciu o prejednaných záležitostiach v komisii a informoval o plánovaných kultúrno-spoločenských aktivitách pre najbližšie obdobie.

Po vyčerpaní predchádzajúcich bodov programu starosta obce vyhlásil diskusiu k jednotlivým bodom programu a iným záležitostiam týkajúcich sa chodu a života obce.

Vyzval poslancov a potom občanov. Keďže neboli vznesené žiadne návrhy, pripomienky ani diskusia k programu zasadnutia starosta obce diskusiu ukončil a vyzval predsedu návrhovej komisie p. Ollera Mareka aby predložil návrh na uznesenie.


Obecné zastupiteľstvo v Nitrianskom Pravne


I. Zobralo na vedomie

a/ Správu o činnosti Obecnej rady v Nitr. Pravne, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení

b/ Správu hlavného kontrolóra obce o plnení uznesení obecného zastupiteľstva

c/ Informáciu o vybudovaní distribučného a pripojovacieho plynovodu na p.č. 3773/2 k. ú. Nitr. Pravno

d/ Informácia o projekte na vytvorenie pracovných miest s dotáciou z Úradu práce s tým,  že v priebehu roka bude treba upraviť rozpočet na spolufinancovanie zo strany obce o sumu cca 9.000,- €.


II. Odporučilo

starostovi obce po ukončení prác usporiadať zmluvný vzťah nájomnou zmluvou s SPP – distribúcia, a.s. Bratislava


III. Mení

Uznesenie č. 2/2007, ktorým bola zriadená Rada školy pri Spojenej škole, Školská ul. 370/19, Nitr. Pravno – zastúpenie v Rade školy - 2 zástupcovia ostatných zamestnancov školy sa mení na text – 2 zástupcovia ostatných zamestnancov Spojenej školy


IV. Delegovalo

Na základe § 25 ods. 5 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení zmien a doplnkov -  2 zástupcov zriaďovateľa – obce Nitr. Pravno do Rady školy pri Spojenej škole, Školská 370/19, Nitrianske Pravno s organizačnými zložkami Základná škola s materskou školou – Grundschule mit Kindergarten, Školská 370/19, Nitrianske Pravno a Základná umelecká škola, Školská 1, Nitrianske Pravno poslancov nasledovne:

p. Kubíček Peter – poslanec OZ Nitr. Pravno

p. Kremel Róbert – poslanec OZ Nitr. Pravno  

 

V. Zrušilo

Vnútornú smernicu č. 1/2011 schválenú uznesením č. 1/2011 zo dňa 10. 2. 2011 k verejnému obstarávaniu zákaziek s nízkymi hodnotami na dodanie tovarov, na poskytnutie služieb a uskutočnenie stavebných prác dňom 31. 3. 2011.

VI. Schválilo

a/ Vnútornú smernicu č. 2/2011 k verejnému obstarávaniu zákaziek s nízkymi hodnotami na dodanie tovarov, na poskytnutie služieb a uskutočnenie stavebných prác s účinnosťou od 1. 4. 2011.

b/ Úhradu nákladov spojených s využívaním súkromného mobilného telefónu pre služobné účely pre starostu obce vo výške 30,- € mesačne a pre prednostu OcÚ N. Pravno vo výške 10,- € mesačne s platnosťou od 1. 1. 2011.


Hlasovanie poslancov :


Za prijatie predloženého návrhu na uznesenie kompletne hlasovali všetci prítomní 9 poslanci - v počte 9 poslancov hlasovalo za priatie uznesenia v tomto znení.


Keďže viac pripomienok nebolo a program bol vyčerpaný starosta obce Ing. Balčirák Jozef poďakoval poslancom a ostatným prítomným za účasť a zasadnutie vyhlásil za skončené.



Boďová Ľubica
prednosta OcÚ Nitr. Pravno



AUTOR: Boďová Ľubica
Uverejnené: 06.04.2011 13:37