DNES JE ŠTVRTOK, 25.04.2024, MENINY MÁ MAREK , BLAHOŽELÁME!

Noc v múzeu

     Stáva sa už tradíciou, že Múzeum karpatských Nemcov v Nitrianskom Pravne sa zapája do celoslovenského podujatia „Noc múzeí“. Toto podujatie sa koná pri príležitosti medzinárodného dňa múzeí, ktorý si každoročne pripomíname. Veľká väčšina múzeí nielen na Slovensku je v tento deň otvorená do neskorých nočných hodín.

Naše múzeum počas otváracích hodín dňa 14. mája 2011 od 19.00 do 24.00 h navštívilo veľa návštevníkov z Nitr. Pravna, ale aj širokého okolia. Príjemný májový večer sa priam ponúkal na prechádzku po našej peknej obci a tak sme mohli na námestí pre Domom stretávania obdivovať šikovné ruky mladých výtvarníkov zo Základnej umeleckej školy v Nitrianskom Pravne a ich obrázky znázorňujúce časti nášho starého námestia. V múzeu si mohli návštevníci prezrieť stálu výstavu „Dejiny a kultúra karpatských Nemcov“. V iných priestoroch domu sa predstavili výšivkárky s ručnými prácami, ktoré túto zimu vytvorili. Nechýbali víťazné práce pani Heleny Kračmerovej – tohoročnej víťazke súťaže O zlatú ihlu a naša „dielňa šikovných rúk“ sa rozšírila aj o drotárske práce pani Ingrid Závackej a Zdenky Slobodovej.

Výšivkárky napiekli pre návštevníkov tradičné pravňanské „štricle“ a nechýbala ani ochutnávka pravňanského hriateho. Peknou sprievodnou muzikou spestrili tento májový večer opäť žiaci ZUŠ. Ďakujeme pani učiteľkám, že sa svojou spoluprácou a prípravou žiakov podieľali na organizovaní už tradičného podujatia.

Veríme, že aj v budúcom roku prežijeme opäť peknú noc v múzeu a zapojíme sa svojou účasťou do celoeurópskeho sviatku múzeí.

 

NOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna HusárováNOC V MÚZEU<br><br>autor: Anna Husárová


AUTOR: Anna Husárová
Uverejnené: 14.06.2011 10:49