DNES JE UTOROK, 16.04.2024, MENINY MÁ DANA, DANICA , BLAHOŽELÁME!

Prázdniny vo Vyšehradnom

Projekt pod názvom „Prázdniny vo Vyšehradnom“ vari ani veľmi netreba predstavovať. Konajú sa už niekoľko rokov pod záštitou OZ Vyšehrad najmä z iniciatívy Rastislava Haronika. Pod vedením skúsených majstrov sú tieto tvorivé dielne prístupné širokej verejnosti vždy počas letných prázdnin kultúrnom dome vo Vyšehradnom jedenkrát do týždňa. Čo však treba spomenúť je ich význam pre cieľovú generáciu, teda pre tých, ktorým sú predovšetkým určené. Snahou organizátorov a prítomných lektorov je prezentovať ľudové umenie a podchytiť záujem detí o ručnú prácu, o tradičné remeslá. Snáď sa to pomaly darí, veď sem pravidelne prichádzali nielen verní „učni“, ale tvorivá práca obohatila pobyt i nejedného obyvateľa detského letného tábora na Monty ranči vo Vyšehradnom. Chýr o hodnotnej skúsenosti sa tak rozšíril aj za hranice nášho regiónu.

Každý nový ročník podujatia dá zvyšujúcim sa množstvom účastníkov jeho organizátorom najavo, že to neboli stratené hodiny. Bodaj by dopyt po prázdninách vo Vyšehradnom vyvolal zvýšenie frekvencie ich konania z jedného na dva dni, bodaj by sa našli ľudia, ktorí nebudú mať problém finančne podporiť túto aktivitu. Dobrých učiteľov sa totiž nájde habadej. Len toto leto sa ich vo Vyšehradnom vystriedalo desať – pani Kristína Bodoriková z Vyšehradného vyučovala drôtovanie kraslíc, Ján Fabiš z Malinovej pletenie z pedigu, Ladislav Fapšo z Budatína drotárčinu, Rastislav Haronik z Vyšehradného prácu s hlinou, Helena Kračmerová z Nitr. Pravna predvádzala a vyučovala výšivku na sieti, Jozefína Kurišová a Mária Leporisová z Nitr. Pravna tkanie, Igor Prilinský a Tibor Vido z Prievidze drevorezbu a Gabriela Vidová z Prievidze splsťovanie vlny. Ak niektorá zo spomenutých zručností chýba vo vašom „repertoári“, unúvajte sa a príďte budúce leto do Vyšehradného.

:: Pozrite si VIDEO



Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor: Prázdniny vo Vyšehradnom<br><br>autor:


AUTOR: Z.Strečanská
Uverejnené: 09.09.2011 10:28