DNES JE PIATOK, 26.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAVA , BLAHOŽELÁME!

Zasadnutie obecného zastupiteľstva - 22.3.2012 (mimoriadne)

Z mimoriadneho zasadnautia Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne dňa 22. 3. 2012


Mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne zvolal starosta obce Ing. Jozef Balčirák, privítal všetkých poslancov a ostatných prítomných. Konštatoval, že mimoriadne zasadnutie bolo zvolané v zmysle zák. č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov s určením miesta a času konania zasadnutia s programom ako bol zverejnený.

Ďalej konštatoval, že sú je prítomných 10 poslancov, 1 poslankyňa je ospravedlnená, tak je rokovanie zastupiteľstva uznášania schopné. Starosta obce predložil na rokovanie program zasadnutia. Vyzval poslancov, aby za program hlasovali. Poslanci odsúhlasili navrhnutý program zastupiteľstva. Starosta obce informoval prítomných, že z rokovania zastupiteľstva sa robí zvukový a videozáznam z rokovania zastupiteľstva.

Rokovanie sa uberalo nasledovným programom:

1. Otvorenie

2. Voľba návrhovej komisie a určenie overovateľov zápisnice

3. Skvalitnenie systému zberu komunálneho odpadu

4. Stanovisko obce k majetkoprávnemu vysporiadaniu MK Žltá ulica
     v Nitr. Pravne

5. Výberové konanie na funkciu riaditeľa Spojenej školy v Nitr. Pravne

6. Rôzne – diskusia

7. Uznesenie

8. Záver


Starosta obce vysvetlil problematiku zberu komunálneho odpadu a podanie projektu na Min. životného prostredia pod názvom „Sklad separovaného odpadu“, k možnosti získania finančných prostriedkov z Európskej únie na spolufinancovanie tohto projektu - dostavba HUPRO haly v Nitr. Pravne.Obec urobila všetky kroky k možnosti získania finančných prostriedkov z eurofondov. Jedná sa o práce na dostavbe haly, ktoré bude treba vykonať bez ohľadu na to, či obec z eurofondov prostriedky dostane alebo nie.

K navrhovanému predloženiu projektu je predložené na schválenie v zastupiteľstve podanie tohto projektu s tým, že obec Nitr. Pravno sa bude podieľať na spolufinancovaní výdavkov v celkovej výške 22.499,95 €.

Starosta obce podal vysvetlenie k dôvodu majetkoprávneho vysporiadania MK Žltá ulica v Nitr. Pravne. Na svoje doplnenie vyzval p. Chmurovú, aby predložila informáciu s ktorou obec disponuje.

K výberovému konaniu na funkciu riaditeľa Spojenej školy v Nitr. Pravne predložila informáciu p. Boďová – prednosta OcÚ Nitr. Pravno. Vysvetlila právomoc a tiež zodpovednosť vyplývajúcu zo zákona pre zriaďovateľa Spojenej školy a tiež pre Radu školy pri Spojenej škole v Nitr. Pravne.

Starosta obce predložil ako informáciu list z OHZ v Nitr. Pravne doručený na OcÚ 21. 3. 2012 návrh ako zefektívniť fungovanie a finančné zabezpečenie OHZ, keďže naša obec jediná na okolí disponuje s potrebnou technikou a vybavením. Tento list bol od OHZ v Nitr. Pravne doručený všetkým poslancom, aby boli dostatočne informovaní.

Tento bod programu starosta obce odporučil prerokovať v komisiách OZ, na pracovnom rokovaní OZ s tým, že bude zo strany obce Nitr. Pravno zaujaté stanovisko k navrhovanej zmene o organizácii OHZ.

Po predložení žiadostí a návrhov starosta obce Ing. Balčirák Jozef vyzval poslancov a ostatných prítomných k diskusii.

K jednotlivým bodom programu diskutovali poslanci a zaujímali sa ako bude zverejnené výberové konanie na funkciu riaditeľa Spojenej školy v Nitr. Pravne.

Navrhli osobné rokovanie zo zástupcami LÍDL v Nitr. Pravne s tým, že obec má veľký záujem na výstavbe obchodného zariadenia LÍDL v Nitr. Pravne.


Starosta obce informoval, že vyvolá so zástupcami LÍDL osobné rokovanie k výstavbe obchodného zariadenia v našej obci. Boďová Ľubica – prednosta OcÚ vysvetlila, kde všade bude zverejnené výberové konanie na funkciu riaditeľa Spojenej školy v Nitr. Pravne.

Ďalej sa poslanci zaujímali či má obec finančné prostriedky na projekt separácie odpadu ako predložil starosta obce, požadovali mať dostupné všetky informácie k prejednávanej problematike, aby mohli pri hlasovaní zaujať svoje stanovisko. . Občania sa v diskusii zaoberali problematikou čistenia štátnej cesty po zimnej údržbe na Prievidzskej ulici o čo sa majú starať správcovia štátnej cesty a nie zamestnanci Obec N. Pravno s.r.o., k dokončeniu výstavby separovanej haly v Nitr. Pravne a zabezpečeniu jej financovania.

Poslanci sa d o h o d l i , že konanie zasadnutí komisií sa bude konať od 17.00 hod. vo štvrtok podľa možností.

Po ukončení diskusie vyzval starosta obce predsedu návrhovej komisie p. Kubíčka Petra, aby predložil návrh na uznesenie.


                                                   Uznesenie č. 2/2012

Obecné zastupiteľstvo v Nitrianskom Pravne


I. Schválilo

a/ Podanie projektu a jeho spolufinancovanie obcou:

a) názov projektu: „ Sklad separovaného odpadu „

b) výška celkových výdavkov na projekt: 449 998,94 EUR

c) výška celkových oprávnených výdavkov na projekt: 449 998,94 EUR

d) výška spolufinancovania projektu zo strany žiadateľa
    
   
z celkových oprávnených výdavkov: 22 499,95 EUR

e) spôsob spolufinancovania projektu : vlastné zdroje

f) kód výzvy v rámci ktorej bude ŽONFP predložená: OPŽP-PO4-11-4-LSKxP


b/ Vypísanie výberového konania na funkciu riaditeľa Spojenej školy, Školská 370/19, Nitr. Pravno podľa platných predpisov.

Termín: do 10. 4. 2012


II. Prehlásilo že :

stavby na pozemku E-KN č. 967/1, orná pôda o výmere 274 m2 a p. č. 966/1, orná pôda o výmere 127 m2, ktoré sú vedené na LV č. 1969 v k. ú. Nitrianske Pravno boli vybudované pri výstavbe rodinných domov – ako prístupová komunikácia k rodinným domom v roku 1974 Miestnym národným výborom v Nitrianskom Pravne.


Po predložení návrhu na uznesenie dal starosta obce za návrh hlasovať:


Hlasovanie poslancov :

- Za prijatie návrhu hlasovalo - 7 poslancov

- Zdržali sa hlasovania – 2 poslanci / p. Matušík a p. Mgr. Heldiová/

- proti návrh - Ing. Pekár Peter


Keďže viac pripomienok nebolo a program bol vyčerpaný starosta obce Ing. Balčirák Jozef poďakoval poslancom a ostatným prítomným za účasť a zasadnutie vyhlásil za skončené.

Boďová Ľubica
Prednosta OcÚ Nitr. Pravno

 

- autor videa: M.Vríčan

 


AUTOR: OcÚ
Uverejnené: 29.03.2012 16:24