DNES JE ŠTVRTOK, 25.04.2024, MENINY MÁ MAREK , BLAHOŽELÁME!

Správa o činnosti Občianskeho združenia Bôrik za rok 2011

Rok 2011 bol druhým rokom, kde naši členovia OZ Bôrik mohli uplatniť právo lovu rýb udicou a určené množstvo ulovených rýb si aj privlastniť, maximum po 5 kusov.

Aj keď toto číslo nie je veľké treba ale mať na zreteli, že k počtu členov v združení a veľkosti rybníka sa inak nedá. Keď sa na konci roku robí sumár ulovených rýb tak tento počet ulovených rýb a váha je dostatočne veľká. Je však škoda, že sa nevyužilo na lov jesenné zarybnenie, pretože boli napustené pekné vianočné kapre, z ktorých sa chytilo len málo kusov. Je na škodu veci, pretože tohoročné silné a dlhotrvajúce mrazy mohli naše kapre preriediť. Túto štatistiku budeme vedieť po rozpustení ľadu na rybníku, pretože táto hrúbka dosahovala až 35 cm.

Teraz si však pripomenieme tie najdôležitejšie aktivity za rok 2011.

Oficiálne otvorenie sezóny sme vykonali už tradične 1. mája vztýčením našej vlajky pri, ktorej členovia združenia zaspievali Bôrikovskú hymnu. Po vztýčení vlajky vystúpili niektorí členovia so svojim prejavom s povzbudzujúcimi slovami do novej sezóny v roku 2011.

Akcia ďalej pokračovala ženskými pretekmi, ktoré sa akosi podobali tým predchádzajúcim ročníkom. Navrhujeme, aby sa pripravili nové pravidlá ženských pretekov, pretože už po tretí krát nebola odovzdaná cena pre víťazku. Deň ďalej pokračoval spoločným posedením, kde boli aj rôzne súťaže, hry, konzumoval sa guláš, ktorý pripravil náš člen Ján Pupák. Na ochutnanie boli aj Haláslé, špecialita od pána Richtera a rôzne iné špeciality, ktoré pripravili naše gazdinky. Myslíme si, že akcia sa niesla v dobrej nálade a pohode. Budeme preto v tradícii pokračovať aj tento rok 2012.

Ďalšia aktivita združenia sa konala k sviatku MDD. Pripravili sme pre deti naších členov rybárske preteky - „Chyť a pusť“. Za každú ulovenú rybu sa im rátal jeden bod. Najväčší počet ulovených rýb a víťazom preteku sa stal Maťko Juhás pred Miškom Breckom. Myslíme si, že aj touto akciou pre naše deti budeme pokračovať.

Napokon posledná aktivita naších členov, ktorá vznikla tak trochu spontánne bol „Silvester na rybníku“. Tu sa niekoľko naších členov OZ chcelo rozlúčiť so starým rybárskym rokom, preto zorganizovalo stretnutie na rybníku. Nakoniec z malej skupiny bola veľká rodinná akcia. Ako jedlo sa podávali údené kolená s chlebom a chrenom a popíjal sa horúci čaj. Okolo druhej popoludní v dobrej nálade a vinšovačkách, želaním do nového roka sa akcia skončila. Myslíme si, že aj v tejto aktivite budeme pokračovať.


Brigádnická činnosť za rok 2011


Aj za rok 2011 sa pripravovali a konali brigády na rybníku č. 1 a 2 a v ich blízkom okolí. Upravoval sa terén okolo rybníka, spevňovala sa cesta ku chatke, rozšírilo sa spodné parkovisko, ukladali sa betóny od potoka, kosila sa tráva okolo rybníkov.

Najlepšia partia brigádnikov bola pod vedením p. Dušana Boďu a p. Karola Kremla.

Skutočne im zverený úsek bol celý rok vždy vzorne upravený. Pochvala patrí aj ostatným vedúcim skupín, že neboli ľahostajní k zvereným úsekom a že sa o ne starali. V týchto aktivitách sa bude pokračovať aj naďalej.

Konali sa brigády na chatke, robila sa podlaha, obíjal sa strop a boky doskami, spravilo sa kúrenie v jednej chatke, kde si môžu členovia uvariť čaj, kávu a iné pochutiny.

Na chatke je ešte mnoho roboty. Pokiaľ sa bude dať bude sa ďalej postupne dokončovať a vylepšovať. Budeme sa snažiť spríjemniť aj okolie chatky a brehu rybníka. Robíme to preto, aby tento areál slúžil pre oddych a relax naších členov s ich rodinami.

Správu predniesol predseda OZ Bôrik p. Šverčík Alfréd na výročnej členskej schôdzi.


AUTOR: OZ Bôrik
Uverejnené: 12.04.2012 15:44