DNES JE UTOROK, 23.04.2024, MENINY MÁ VOJTECH , BLAHOŽELÁME!

Veľkonočná tvorivá dielňa

Každoročne vítame jar oslavami Veľkej noci, ku ktorej tradične patria veľkonočné vajíčka, medovníčky, korbáče, košíčky a ďalšie výtvory späté s touto tematikou.

Pre načerpanie inšpirácie usporiadal Obecný úrad v Nitrianskom Pravne v spolupráci so Spojenou školou, už piaty ročník Veľkonočnej tvorivej dielne, ktorá sa konala 4.4.2012 v čase od 10.00 do 14.00 hodiny v priestoroch Základnej školy v pavilóne A. Vyskúšať svoju zručnosť a prejaviť svoju fantáziu pod vedením lektorov, mohol naozaj každý. Sme radi, že naše pozvanie prijali a predviedli svoje šikovné ruky už viacmenej známi majstri. Svoje zručnosti vo vytváraní kraslíc či už maľbou voskom alebo zdobenie slamou nám predviedli pani Gabriela Tadialová z Veľkej Čause a Margita Šimková z Malej Čause. Pani Katarína Thomayová z Prievidze trpezlivo vytvárala s deťmi veľkonočné pozdravy. Výrobky zo slaného cesta predviedla pani Mária Jadroňová z Kľačna. Najmä chlapci javili záujem o pletenie korbáčov, ktorými sa prezentoval pán Klinec z Nitrianskeho Pravna. Veľkému záujmu sa tešili aj medovníčky, ktoré si veľmi dlho svoju výzdobu neužili, lebo šikovno putovali do bruška našich maškrtníkov. Medovníčky nám darovala firma Medex s Malinovej, ktorej chceme touto cestou poďakovať a nad ich výzdobu dohliadala pani Gabriela Biela z Nitrianského Pravna. Zručnosť v drotárskej tvorbe ako aj pletenie z papiera nám predviedla pani Kristína Bodoriková z Vyšehradného. Pán Ján Fabiš z Malinovej ukázal prekrásne košíčky pletené z pediku a samozrejme, že priučil remeslu aj našich návštevníkov. Maľbou na sklo nás očarila pani Ľubica Maliariková z Prievidze.

Účasť bola naozaj bohatá a nikto neodchádzal z tohto podujatia na prázdno, domov si každý odniesol kúsok novej skúsenosti a vlastnoručné vyrobený výtvor. Dúfam, že boli všetci spokojní a tešíme sa ďalšie stretnutie o rok.

162 fotografií z podujatia nájdete tu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.394679120550313.97718.224962767521950&type=3

Video z podujatia : http://www.youtube.com/watch?v=oEo6loEs8is


AUTOR: Z.Žillová
Uverejnené: 16.04.2012 14:15