DNES JE PIATOK, 26.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAVA , BLAHOŽELÁME!

ZHODNOTENIE JARNEJ ČASTI 2012

Jarnú časť sme začali oslabení o Mira Jamricha (odchod do Rakúska), Kamana a P. Adamčeka (hosťovanie v Novákoch). Z Pravenca k nám prišiel na hosťovanie Strečanský a na poslednú chvíľu sme získali Kodaja z Valaskej Belej.

Súťaž sme začali tromi víťazstvami, ale ďalších päť zápasov s mužstvami z vrchných priečok sme prehrali. Chytili sme sa až v domácom zápase s Kaniankou. Nevyhli sa nám ani zranenia, keď nám brankár Pročka vypadol na štyri zápasy a Luščák na tri zápasy.

Nevýhodou tohto mladého kolektívu bol aj fakt, že až osem hráčov malo školské povinnosti (maturity, bakalárske štúdium) a v čase maturít klesla trénovanosť až na alarmujúcich 40%. Toto trvalo 3-4 týždne, čo sa zákonite muselo prejaviť na výkone mužstva. Treba spomenúť Ľuboša Áča ml., ktorý napriek práci v zahraničí prišiel a sám sa ponúkol, že nám pomôže v zápasoch s Prečínom a Dolnými Vestenicami.

Odohrali sme 15 zápasov s bilanciou 6 - 1 - 8 , skóre 21:27.

O naše góly sa postarali :

  • Kodaj – 6
  • Haluš – 5
  • Valko – 4
  • Jamrich – 3
  • Áč – 1
  • Pavlíček – 1
  • Baláž – 1

V zápasoch sme dostali 20 žltých kariet a ani jednu červenú.

Na začiatku súťažného ročníka sme si s týmto mlaldým kolektívom dali cieľ skončiť na mieste, ktoré zaručuje zotrvanie v súťaži (14. miesto). Toto sa nám podarilo, splniť a skončili sme na mieste trinástom.

Plnú zápasovú minutáž nemal nikto. Najviac minút odohrali Bielik, Haluš, Jamrich, Kodaj, Valentín.

V tréningoch boli najusilovnejší Haluš, Bielik, Pavlíček, Strečanský, Kodaj.

Tento mladý kolektív, pri vhodnom doplnení kádra, má potenciál na to, aby úspešne pokračoval v IV. lige, za predpokladu, že nepoľavia a budú na sebe pracovať tak, ako pracovali celú jarnú časť.

Na záver chcem poďakovať hráčom a celému realizačnému tímu, ktorý okolo mužstva pracuje. Menovite p. Fazekáš, p. Oller, p. Pavlíček, sl. Klajberová a Bc. Adamčíková. A v neposlednom rade aj fanúšikom, ktorí našim chlapcom držali palce a slušným spôsobom ich povzbudzovali.


AUTOR: Juraj Klajber / tréner
Uverejnené: 25.06.2012 09:41