DNES JE PIATOK, 26.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAVA , BLAHOŽELÁME!

Priateľský futbalový zápas medzi OcÚ a FÚ

Koniec augusta sa už neodmysliteľne viaže ku spomienkam ako na Slovenské národné povstanie, tak aj ku spomienke na mučenícku smrť sv. Jána Krstiteľa, ktorý je patrónom nášho kostola v Nitrianskom Pravne. Pri príležitosti týchto dvoch udalosti, sa každoročne  v  našej obci usporiada "Priateľský futbalový zápas medzi obecným a farským úradom", ktorý vo večerných hodinách zavŕšime pálením Vatry. Nebolo tomu inak ani tento rok, kedy sme sa stretli už v 9. ročníku. Aj keď to celé dopoludnie nevyzeralo na pekný deň, pretože počasie nám neprialo, nakoniec to všetko dobre dopadlo. Otvorenie v podaní turčianskych mažoretiek z Martina pokračovalo uvítacím príhovorom pána starostu Jozefa Balčiráka a pána farára Pavla Michaloviča, no a stretnutie mohlo začať. Aj keď mládenci na začiatku vyzerali, že sa im moc nechce, do konca zápasu sa rozhýbali a ukázali, že to naozaj vedia. Mužstvá boli veľmi vyrovnané, čo potvrdil aj koniec druhého polčasu s nerozhodným skóre 2:2. Nakoniec po predĺžení kopaním penált to mužstvo obecného úradu vyhralo a zápas skončil 7:5. Po odovzdaní víťazného pohára nám futbalové stretnutie  uzavreli opäť mažoretky svojím vystúpením. Družstvá sa išli zregenerovať a my sme mohli ďalej pokračovať s programom.

Na rad prišlo vystúpenie so psíkmi, ktoré nám predviedli členovia Miestného kinologického klubu Lazany. Štvornohý miláčikovia ukázali aký vedia byť šikovný a oddaný. Psíkovia predviedli svoje športové výkony a prišiel rad na nás, aby sme sa všetci veľkí aj malí zapojili do pripravených športových disciplín ako hod budzogáňom, či valčekom, alebo kop na bránu a skok do diaľky. Športovali a súťažili sme až do 19.00 hodiny, kedy sa už vonku začalo zvečerievať a vatra, ktorú pre nás pripravil obecný hasičský zbor už čakala na zapálenie, ktorého sa ujal starosta. Večernú atmosféru nám spríjemnila a nejedného človeka roztancovala country skupina Tuláci.
Tešíme sa že o rok nám bude počasie viac naklonené a my sa stretneme opäť v dobrej nálade.

Za hladký priebeh podujatia patrí vďaka organizačnému výboru do ktorého sa zapojili zamestnanci OcÚ a členovia Komisie školstva, kultúry, telesnej výchovy a športu.
Členky červeného kríža nám zabezpečovali prvú zdravotnú pomoc a obecný hasičský zbor postavil krásnu veľkú vatru a dohliadal na bezproblémový priebeh jej spaľovania.
Taktiež ďakujeme rodinke Ollerovej za možnosť využívania služieb bufetu na športovom ihrisku, lebo bez občerstvenia by to asi nešlo.

Z. Žillová



















video: M.Vríčan

FOTOGRAFIE Z PODUJATIA :
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.478445888840302.114418.224962767521950&type=1
(FB stránka obce, nevyžaduje prihlásenie ani registráciu)


AUTOR: admin
Uverejnené: 10.09.2012 10:51