DNES JE STREDA, 24.04.2024, MENINY MÁ JURAJ , BLAHOŽELÁME!

Zasadnutie obecného zastupiteľstva - 8. 11. 2012

Zasadnutie obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne zvolal starosta obce Ing. Jozef Balčirák, privítal všetkých poslancov a ostatných prítomných. Konštatoval, že zasadnutie bolo zvolané v zmysle zák. č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov s určením miesta a času konania zasadnutia s programom ako bol zverejnený.

Ďalej konštatoval, že je prítomných 10 poslancov, 1 poslankyňa je ospravedlnená. Rokovanie zastupiteľstva je uznášania schopné. Starosta obce predložil na rokovanie program zasadnutia. Poslanci odsúhlasili navrhnutý program zastupiteľstva.

Rokovanie sa uberalo nasledovným programom:


1. Otvorenie

2. Voľba návrhovej komisie a určenie overovateľov zápisnice

3. Správa o činnosti Obecnej rady, doporučenia a kontrola plnenia uznesení

4. Správa hlavného kontrolóra o plnení uznesení obecného zastupiteľstva

5. Správa o výchovno-vzdelávacej činnosti Spojenej školy s organizačnými zložkami

v Nitr. Pravne v školskom roku 2011/2012

6. Odpredaj majetku obce – pozemky

7. Rôzne – diskusia

8. Uznesenie

9. Záver



Správu o činnosti Obecnej rady v Nitr. Pravne od posledného zasadnutia OZ predložila p. Boďová Ľubica – prednosta OcÚ Nitr. Pravno. Hlavný kontrolór p. Miklošovič Peter predložil správu o plnení uznesení obecného zastupiteľstva. Správu o výchovno-vzdelávacej činnosti Spojenej školy s organizačnými zložkami v Nitr. Pravne v školskom roku 2011/2012 predložila p. Boďová Ľubica – prednosta OcÚ Nitr. Pravno.

Návrh na odpredaj pozemkov v majetku obce s návrhom a odporúčaním Obecnej rady a komisie výstavby predložil Ing. Balčirák Jozef – starosta obce.

Po predložení uvedených bodoch programu a návrhov starosta obce Ing. Balčirák Jozef vyzval poslancov a ostatných prítomných k diskusii.

Starosta obce predložil informácie nasledovne:

a/ informoval k výstavbe bytoviek v Nitr. Pravne, k podpísanej zmluve s firmou MV Staving, finančné prostriedky sú zmluvne zabezpečené s tým, že práce budú pokračovať na jar r. 2013.

b/ informoval k rekonštrukcii bývalej ZUŠ, kde prebiehajú v tomto čase rekonštrukčné práce a priestory budú do prenájmu odovzdané Polícii v Nitr. Pravne.

c/ ďalej starosta informoval k dokončovacích prácam na rekonštrukcii námestia. V súčasnej dobe prebiehajú dokončovacie práce na fontáne a potrebné je ešte položiť asfaltový koberec. Termín dokončenia práce nie je v sklze. Tento je do 31. 12. 2012.

d/ starosta informoval o vykonanej kontrole z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR – odbor monitorovania a koordinácie programov regionálneho rozvoja k použitiu finančných prostriedkov na rekonštrukciu Spojenej školy v Nitr. Pravne z prostriedkov eurofondov.

Do diskusie sa zapojili občania a poslenci nasledovne:

p. Ličko Juraj – občan – požaduje informovať občanov miestnym rozhlasom o vývoze odpadu podľa jednotlivých komodít v tom ktorom týždni v mesiaci.


MUDr. Elischer Viliam – ospravedlnil sa za nedorozumenia, ktoré boli predkladané na predchádzajúcich zasadnutiach zastupiteľstva v NItr. Pravne z jeho strany voči Obecnému úradu v Nitr. Pravne. Predložil článok z novín Prieboj – MY, kde písateľ píše o fungovaní Spoločného úradu v Prievidzi. Prechod kompetencií a prenesený výkon štátnej správy na samosprávu je pre radového občana neprehľadné. Pri vybavovaní agendy potom vznikajú nedorozumenia a nepochopenie danej riešenej problematiky.

p. Oller Marek – poslanec – navrhuje vyplatenie odmeny za práce pre kameramana p. Vričana autora audiovizuálnych záznamov vykonávaných zo zasadnutí OZ a športových podujatí. Pre organizátora futbalových a športových podujatí zo zákona vyplýva povinnosť zhotovovania kamerových záznamov.

Mgr. Suchý Pavel – poslanec – odporúča poskytovať úhradu za nahraté záznamy za tie práce, ktoré si obec objedná.


Starosta obce Ing. Balčirák Jozef – informoval, že s p. Vríčanom bude vyhotovená zmluva o vykonaní práce, kde budú dohodnuté bližšie podmienky poskytovania práce.


Starosta obce vyzval návrhovú komisiu, aby po zapracovaní návrhov a pripomienok do návrhu na uznesenie predseda návrhovej komisie p.Oller Marek predložil návrh na uznesenie.

Uznesenie č. 7/2012

Obecné zastupiteľstvo v Nitrianskom Pravne

I. Zobralo na vedomie

a/ Správu o činnosti Obecnej rady v Nitr. Pravne, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení

b/ Správu hlavného kontrolóra obce o plnení uznesení obecného zastupiteľstva

c/ Správu o výchovno-vzdelávacej činnosti Základnej školy s materskou školou a Základnej umeleckej školy v Nitr. Pravne v školskom roku 2011/2012 predloženú Spojenou školou v Nitr. Pravne.


II. S c h v á l i l o

a/ Správu o výchovno-vzdelávacej činnosti Základnej školy s materskou školou a Základnej umeleckej školy v Nitr. Pravne v školskom roku 2011/2012 predloženú Spojenou školou v Nitr. Pravne.

b/ Odpredaj majetku obce – pozemky nasledovne:

- pozemok CKN, p. č. 311 – zastavané plochy a nádvoria, o výmere 100 m2 v k. ú. Nitr. Pravno, LV č. 1, za cenu 7,- €/m2 p. Áčovi Ľubošovi, Nitrianske Pravno.
Odpredaj pozemku je uznaný ako prípad hodný osobitného zreteľa.
Termín: do 30. 6. 2013

- pozemok CKN, p. č. 1860/2 – trvalý trávnatý porast o výmere 26 m2, v k. ú. Nitr. Pravno časť Chvojnica, ako priľahlý pozemok ku chate za cenu 10.-€/m2, pre p. Štefana Vereša, Prievidza. Odpredaj pozemku je uznaný ako prípad hodný osobitného zreteľa.

Termín: do 30. 6. 2013


c/ Odpredaj pozemkov formou priameho predaja:

- pozemok EKN, p. č.90363 – zastavané plochy a nádvoria, o výmere 149 m2 v k. ú. Nitr. Pravno zapísané na LV č. 1968 - Obec Nitr. Pravno, za cenu podľa znaleckého posudku minimálne však 14,- €/m2.
Termín: do 30. 6. 2013


- časť pozemku CKN, p. č. 1933/1 – trvalý trávnatý porast, LV č. 1, k. ú. Nitr. Pravno - časť Chvojnica, ktorého presná výmera bude určená geometrickým plánom s tým, že bude vynechaná minimálne 12 m široká cesta ako prístup na parcelu 1933/1 v k.ú. Nitr. Pravno. Cesta by slúžila ako prístupová cesta na zvážanie dreva z obecných lesných pozemkov.

Pozemok bude odpredaný za cenu podľa znaleckého posudku minimálne však 20,- €/m2.

Termín: do 30. 6. 2013


d/ Zriadenie bezodplatného vecného bremena spočívajúceho v práve prechodu a prejazdu v rozsahu vyznačenom GP č. 26-B/2012 zo dňa 22. 2. 2012, cez parcelu č. C-KN 411/1 v k. ú. Vyšehradné, ktorá je vo vlastníctve obce Nitr. Pravno v prospech vlastníka parc. č. C-KN 277/1 a parc. č. 277/2 v k. ú. Vyšehradné a zároveň udelila súhlas s uzatvorením Zmluvy o zriadení uvedeného vecného bremena, ktorej predmetom bude vyššie uvedené vecné bremeno na dobu neurčitú pre p. Slavomíra Polonyiho, Nitr. Pravno.

e/ Zriadenie bezodplatného vecného bremena spočívajúceho v práve prechodu a prejazdu v rozsahu vyznačenom GP č. 26-/A zo dňa 22. 2. 2012, cez parcelu č. C-KN 411/1 v k. ú. Vyšehradné, ktorá je vo vlastníctve obce Nitr. Pravno v prospech vlastníka parc. č. C-KN 284 a parc. č. 285 v k. ú. Vyšehradné a zároveň udelila súhlas s uzatvorením Zmluvy o zriadení uvedeného vecného bremena, ktorej predmetom bude vyššie uvedené vecné bremeno na dobu neurčitú pre Lenku Polonyiovú, bytom Tužina zastúpená kolíznym opatrovníkom Slavomírom Polonyim.


III. N e o d p o r u č i l o

Odpredaj pozemku p. č. 1222/2 – o výmere 143 m2, p. č. 1223/2 o výmere 189 m2 a pozemok p. č. 1228/2 o výmere 42 m2, ktoré sa nachádzajú za budovou VÚB v Nitr. Pravne a slúžia ako prístup na pozemky pre pána Supeka, p. Filu. Uvedené pozemky doporučuje ponechať naďalej vo vlastníctve obce Nitrianske Pravno.



Hlasovanie poslancov k odpredaju pozemku predloženiu na schválenie bod II. písm.b/:

- odpredaj pozemku pre p. Lubika Martina a p. Vereša Štefana ako prípad hodný osobitného zreteľa. Zo zákona je potrebné 3/5 väčšina prítomných poslancov.

Za schválenie hlasovali všetci prítomní poslanci.

Hlasovanie poslancov za prijatie uznesenia okrem už schvaľovaných bodov návrhu na uznesenie :


Za prijatie uznesenia v predloženom znení hlasovalo všetkých 10 prítomných poslancov Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne.


Keďže viac pripomienok nebolo a program bol vyčerpaný starosta obce Ing. Balčirák Jozef poďakoval poslancom a ostatným prítomným za účasť a zasadnutie vyhlásil za skončené.


Boďová Ľubica
Prednota Obecného úradu v Nitr. Pravne

ZÁZNAM ZO ZASADNUTIA:


AUTOR: Boďová Ľubica
Uverejnené: 13.11.2012 14:52