DNES JE ŠTVRTOK, 25.04.2024, MENINY MÁ MAREK , BLAHOŽELÁME!

Nitrianske Pravno - Zemianske Kostoľany 2:4 ( 1:2 )

Nitr.Pravno - Zemianske Kostoľany  2:4 (1:2)

GÓL: Perniš, Slezák

ZOSTAVA: PROČKA - DUBEC, ČIČMANEC, BIELIK, LEŽOVIČ - VALKO, KAMAN, ADAMČEK - CHUPEK, PERNIŠ, HALUŠ

STRIEDALI DO 2.POLČASU: KODAJ, VETRÁK, SLEZÁK, ŠTÁLNIK

Po fyzicky veľmi náročnom týždni, kedy hráči siahali na dno svojich síl, čakalo mužstvo druhý prípravný zápas. Súper z 5. ligy, Zemianske Kostolany. Do zápasu sa zapojilo 15 hráčov.

N. Pravno v prvom polčase pôsobilo veľmi ťažkopádne. Takmer bez pohybu. Na hráčoch bolo skutočne vidieť veľkú únavu z posledných tréningových jednotiek. Kým mali loptu na svojich kopačkách, hra bola v ich réžii. Ako náhle však mal loptu súper, ktorý hrozil najmä dlhými loptami a protiútokmi, hráči so súperom nestíhali. V každom fyzickom či rýchlostnom súboji boli neskoro a chýbal im povestný krok, dva. Súper prvý krát viedol 0:1, keď sa hlavou presadil po rohu. Pravňania však hneď po minúte vyrovnali. Po peknej rýchlej kombinácii, prihral Chupek spätnou prihrávkou Pernišovi a bolo 1:1. Keď sa zdalo, že hráči Pravna začali získavať pôdu pod „ťažkými“ nohami a majú hru pod kontrolou, prišiel opätovný trest. Kostolanci po rýchlom protiútoku upravili na 1:2. Po ďalšom ojedinelej šanci súpera, zachránil od inkasovaného gólu Čičmanec, ktorý po rohu, vykopol hlavičku súpera z čiary. Za zmienku ešte stojí po strele z poza šestnástky, pekný zákrok Pročku.

V druhom polčase Pravno plne ovládlo dianie na ihrisku. Pohybom aj kombinačne súpera prehrávali. Ťažoba z nôh sa čiastočne vytratila a pripravili si množstvo šancí. Aj keď súper hrozil len ojedinele a na polovičke Pravňanov bol minimálne, paradoxne skóroval opäť ako prvý. Za päť minút pohrozil hneď tri krát. Brankár Pročka najprv jednu veľkú šancu zázračne vykryl. Pri druhej mu pomohlo brvno. Do tretice však po chybe Pravňanov, rýchlim protiútokom zvýšili na 1:3. Hráči Pravna, ale zbrane neskladali. Prvú šancu nevyužil Bielik, ktorého hlavičku po rohu, súper vykopol z čiary. Následne sa na bránku po peknom pase Kamana rútil Kodaj, no brankár hostí jeho nájazd a tvrdú strelu k žrdi vyrazil. Ďalší pekný moment prišiel po akcii na jeden dotyk a Vetrákovej strele z poza šestnástky. Štvrtá šanca Pravňanov však už vyšla na „jednotku“. Po prihrávkach na dotyk v „osi“ Valko, Slezák, Chupek, druhý menovaný znížil na 2:3. Hráči Pravna sa v týchto momentoch do súpera poriadne obuli. Vyrovnať mohol o pár minút Chupek, ktorý sa po peknej kolmici Valka, rútil sám na brankára, no neuspel. Ďalšiu šancu zahodil Kodaj, keď po hlavičke tesne minul šibenicu. Keď už vyrovnanie viselo na vlásku, Pravňanov schladil gól súpera. Po nečakanej strate lopty na vlastnej polovici, ponúkol súperovým hráčom gól ako na podnose. Kostolanci chybu využili a uzavreli skóre na konečných 2:4.

Ďalší prípravný zápas mužstvo Pravna odohrá opätovne na umelej tráve v Novákoch, dňa 2.2. o 12:00 hod. Tento krát s mužstvom Šimonovian.


AUTOR:
Uverejnené: 07.02.2013 09:34