DNES JE PIATOK, 19.04.2024, MENINY MÁ JELA , BLAHOŽELÁME!

BOŠANY - PRAVNO 2 - 1 ( 1 - 0 )

ZOSTAVA:

PROČKA M. – ČIČMANEC A., BIELIK, PAVKEJE, PROČKA L. (DUBEC) – ČIČMANEC E. (KLAIBER), ADAMČEK, VALKO – VETRÁK, JAMRICH, HALUŠ

STRIEDALI DO 2.POLČASU: DUBEC, KLAIBER

Hráči Pravna mali od prvej minúty o jedného protivníka navyše. Poveternostné podmienky sa značne podpísali pod priebeh zápasu. Silný vietor v proti smere hosťom značne komplikoval prechod do útoku. To čo však brzdilo hostí, bolo pre domácich voda na mlyn. Tí si s kombináciami ťažkú hlavu nerobili a vsadili na pomocníka z prírody. Dlhé nakopávané lopty bez premyslenia boli jediným spôsobom domácich ako sa dostať na dostrel pred bránku Pravňanov.

Otvoriť skóre, ako prvý mohli hostia, keď po peknej akcii, Pročka Lukáš, spätnou loptou na päťke našiel Vetráka, no ten tiesnený obrancom, zle trafil loptu. Následná 10 minútovka patrila domácim. Po chybnej rozohrávke hostí sa pekným zákrokom pri strele pod brvno, blysol Pročka. O pár minút nato už domáci otvorili skóre. Kým Pročka ešte prvú strelu z priameho kopu ponad múr kryl, na dorážku asi z troch metrov už bol prikrátky – 1:0. Domáci mohli zvýšiť svoj náskok hneď po pár minútach. Opäť po chybe hostí sa sám na bránku rútil domáci útočník, no pozorný Pročka pri 100% šanci svojich podržal. Od tohto momentu to na dlhé minúty zo strany domácich bolo všetko. Do hry sa postupne dostali hostia no ako keby im nebolo súdené vyrovnať. Prvý krát mohol vyrovnať Haluš, no jeho parádna strela z priameho kopu asi z 25 metrov skončila na žrdi. Do konca polčasu mali Pravňania ešte mnoho štandardtiek, no ani jedna nebola úspešná. Polčas teda skončil 1:0 pre domácich.

Druhý polčas sa potvrdilo staré známe príslovie, futbal nemá logiku. Hostia úplne ovládli dianie na ihrisku. Domácich totálne zavreli pred šestnástku a obiehali ich bránku ako na hádzanej. Prvý krát mohli vyrovnať po peknej akcii Jamricha s Halušom. Druhý menovaný svojho „kolegu“ z útoku umne vysunul, ten sa sám rútil na bránku domácich, no pri kľučke na brankára mu lopta ušla a domáca obrana hrozbu odvrátila. Naďalej aktívny hostia preverili brankára ešte niekoľko krát. Najmä agilný Haluš bol pri streleckej chuti, no všetky jeho nebezpečné, strelecké pokusy, brankár s námahou vyrazil. Domáci riešili všetky útoky hostí jednoduchými odkopmi a tak aj padol druhý gól. Tí po brejku, prišli na polovičku súpera prvý krát asi po 20 minútach a hneď udreli. Po centri z prava ostal na päťke voľný jeden z útočníkov a ten loptu asi z dvoch metrov, do prázdnej bránky dokopol – 2:0. Hostia sa, ale napriek nepriaznivému stavu nevzdávali a bránku domácich naďalej dobíjali čo im sily stačili. Odmenou im bol nádherný gól po peknej individuálnej akcii Vetráka, ktorý spätnou prihrávkou našiel Jamricha a ten už vedel čo robiť. Z prvej krížnou strelou do vinkla, od žrde, znížil na 2:1. Bohužiaľ pre hostí pokračovanie v tlaku zmenu výsledku už „ovocie“ neprinieslo. Po veľmi dobrom, kombinačnom výkone, najmä v druhom polčase, odchádzali domov bez bodu, ktorý by si za predvedenú, peknú hru určite zaslúžili!!!


AUTOR: -klajber-
Uverejnené: 29.04.2013 13:40