DNES JE SOBOTA, 20.04.2024, MENINY MÁ MARCEL , BLAHOŽELÁME!

Uznesenie OZ č. 7/2014

U z n e s e n i e č. 7/2014

zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitr. Pravne – časť Vyšehradné

dňa 11. 9. 2014



Obecné zastupiteľstvo v Nitrianskom Pravne


I. Berie na vedomie


a/ Správu o činnosti Obecnej rady v Nitr. Pravne, doporučenia a kontrolu plnenia uznesení

b/ Správu hlavného kontrolóra obce o plnení uznesení obecného zastupiteľstva

c/ Správu hlavného kontrolóra obce o vykonaných kontrolách za I. polrok 2014

d/ Informatívnu správu o plnení programového rozpočtu obce Nitr. Pravno za I. polrok 2014 a monitorovaciu správu o plnení programového rozpočtu za I. polrok 2014


II. Schvaľuje


a/ II. úpravu rozpočtu obce Nitr. Pravno na rok 2014 podľa predloženého návrhu.

b/ VZN č. 1/2014 o dočasnom obmedzení alebo o zákaze užívania pitnej vody v čase jej nedostatku a o spôsobe náhradného zásobovania vodou a náhradného odvádzania odpadových vôd.

c/ Vyplatiť odmenu pre hlavného kontrolóra obce v zmysle § 18c ods. 5 zákona č. 369/90 Zb. v znení neskorších zmien a doplnkov vo výške 30 % mesačného platu za obdobie I. polroku 2014.

d/ plánovanú 10%-nú zástavbu pozemkov v lokalite 2Rc pri rybníkoch /za býv, Inf. nemocnicou/ podľa návrhu ako predložil žiadateľ s tým, že táto zástavba bude situovaná v časti pri rybníkoch a pozdlž celého potoka a pozdlž celej tejto lokality v hornej časti bude vynechaná komunikácia o šírke min. 5 m.

Návrhová komisia neodporúča zaradiť tento bod d/ do uznesenia a vrátiť opätovne na dopracovanie a predložiť na najbližšie obecné zastupiteľstvo.

e/ udelenie Čestného občianstva pre :

MUDr. Falatku Štefana za dlhoročnú prácu odborného lekára pre dospelých v obci Nitr. Pravno, funkcionára MTJ v Nitr. Pravne, čím sa zaslúžil o zdravotnú starostlivosť rozvoj športu v obci a tiež šírenie jej dobrého mena v širokom okolí

a

p. Ing. Ignáca Wolkobera

rodáka z Nitrianskeho Pravna, za celoživotné úsilie o nadviazanie a rozvoj spolupráce medzi našou obcou a rodákmi žijúcimi v zahraničí, za organizovanie pravidelných stretnutí rodákov, za významný podiel na organizovaní finančných zbierok určených na obnovu kultúrnych pamiatok v obci, za to, že duchom a srdcom bol a stále je pravňanom.


III. Odporúča

a/ prenájom rybníkov č. 1 a 2 a okolitých pozemkov /presné čísla parciel a ich výmery budú citované v nájomnej zmluve/ na dobu neurčitú, za 1,- € ročne Občianskemu združeniu Bôrik s tým, že bližšie podrobnosti prenájmu budú zakotvené v nájomnej zmluve.

b/ starostovi obce – prehodnotiť zmluvu medzi Ing. Dupkalom a Obcou Nitr. Pravno ohľadom prevádzky a údržby TKR v obci do ďalšieho obdobia.

IV. Neodporúča

odkúpenie pozemkov p. č. 2190/5 o výmere 18.535 m2 do majetku obce na základe ponuky JUDr. Karola Žirka.


Za uznesenie hlasovalo všetkých 10 prítomných poslancov.


V Nitrianskom Pravne dňa 11. 9. 2014


Ing. Balčirák Jozef
starosta obce


AUTOR: OcÚ
Uverejnené: 16.09.2014 11:27