DNES JE PIATOK, 26.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAVA , BLAHOŽELÁME!

NÁVRH Doplnok č. 1 k VZN 2/1996 o pravidlách spolunažívania

- - - NÁVRH - - -


D o p l n o k č. 1


k Všeobecne záväznému nariadeniu

o pravidlách spolunažívania č. 2/1996


Obecné zastupiteľstvo v Nitrianskom Pravne v súlade s § 6 ods. 1 v spojení s § 4 ods. 3 písm. h/, n/ zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zariadení v znení neskorších predpisov vydáva tento Doplnok č. 1 k Všeobecne záväznému nariadeniu o pravidlách spolunažívania č. 2/1996 k paragrafovému zneniu nasledovne:


1. Doplnok k

§ 4

Základné zásady spolunažívania


6a/ Zakazuje sa z okien a balkónov bytov, bytových domov, vyhadzovať ohorky z cigariet alebo iný odpad, vylievať tekutiny, prášiť koberce, pľuvať alebo iným podobným spôsobom znečisťovať verejné priestranstva a obťažovať spoluobčanov zápachom a hlukom.

6b/ grilovať na balkónoch a lodžiách bytových domov

6c/ poškodzovať prvky drobnej a záhradnej architektúry /lavičky, preliezačky, jazierka, fontány, hojdačky, pieskoviská, šmýkačky a pod./


2. Doplnok k

§ 8

Povinnosti majiteľov nehnuteľností


6. Ošetrovanie a údržbu verejnej zelene na území obce vykonáva obec, súkromnej zelene jej vlastník, nájomca, správca.

7. Súčasťou ošetrovania a údržby zelených plôch je aj likvidácia a ničenie burín, zabezpečovaná nasledovne:

a/ správcovia areálov organizácií, podnikov, škôl a iných zariadení sú povinní zabezpečiť likvidáciu burín, v zmysle všeobecne záväzných právnych predpisov tak, vo vnútri svojho areálu, ako aj v jeho okolí – za plotom po najbližšiu verejnú komunikáciu, alebo chodník.

b/ vlastníci nehnuteľného majetku na území obce sú povinní zabezpečiť likvidáciu burín na svojom pozemku aj na zelených pásoch nachádzajúcich sa medzi hranicou pozemku a chodníkom, alebo komunikáciou.

c/ likvidáciu burín na ostatných verejných priestranstvách zabezpečuje obec.

8. Vlastník, správca alebo nájomca pozemku, na ktorom sa nachádzajú dreviny, kríky, živé ploty a iné porasty je povinný udržiavať porasty tak, aby ich korene neobmedzovali pohyb chodcov, nerušili cestnú premávku, neprekážali zimnej údržbe komunikácií, nezakrývali dopravné značky a iné označenie.



§ 9

Záverečné ustanovenia


1. Obecné zastupiteľstvo obce Nitrianske Pravno tento Doplnok č.1 schválilo uznesením č. 7/2015 dňa 10. decembra 2015 3/5-ou väčšinou hlasov prítomných poslancov.

2. Všeobecne záväzné nariadenie nadobúda účinnosť dňom 1. 1. 2016.





V Nitrianskom Pravne 10. 12. 2015

Ing. Balčirák Jozef 
starosta obce


 



Tento Doplnok č. 1 k VZN o pravidlách spolunažívania bol vyvesený na úradnej tabuli OcÚ N. Pravno, zverejnený na internetovej stránke obce  www.nitrianskepravno.sk dňa 26. 11. 2015.

Tento Doplnok č. 1 k VZN bol zvesený z úradnej tabule OcÚ Nitr. Pravno dňa …...............


AUTOR: OcÚ
Uverejnené: 26.11.2015 15:52