DNES JE PIATOK, 19.04.2024, MENINY MÁ JELA , BLAHOŽELÁME!

Tenisový oddiel – turnaje august a september 2016

S turnajovou štafetou sme pokračovali v mesiaci august, kedy sa uskutočnil turnaj mužských dvojhier  „Prekliaty úder“.  V prvej polovičke dňa si hráči zahrali medzi sebou - každý s každým, a v poobedňajších hodinách sa odohrávali duely z pavúka, ktorý vznikol z predošlých zápasov. Do finále sa prebojovala dvojica Branislav Buocik a Zdenko Spál. Presvedčivým výkonom sa na koniec z víťazstva tešil ako nasadená turnajová jednotka Zdenko Spál. 

Po veľmi vydarenom detskom turnaji z polovičky júna sme využili sviatok 1. septembra a usporiadali aj druhý detský turnaj. Tento krát bola účasť o niečo vyššia a do turnaja sa prihlásilo 14 detí (Matúš Vrábel, Lukáš Vrábel, Filip Kubíček, Bronka Kubíčková, Tobias Barlok, Matúš Grom, Tamarka Gromová, Marek Oller, Natália Ollerová, Oliver Oller, Dávid Ličko, Adelka Biela, Palko Biely a Karolínka Spálová). Ako v predošlom turnaji sme deti rozdelili do troch skupín A,B,C podľa výkonnosti, pričom A skupina boli tí najlepší. Počas celého dňa sa deti veľmi snažili, podávali skvelé výkony a do hry vložili, ako sa hovorí,  svoje tenisové srdiečka. Predovšetkým v skupine A boli zápasy veľmi vyrovnané a napínavé až do poslednej loptičky.

Výsledky detského turnaja :
Skupina A - 1. Tobias Barlok, 2. Natália Ollerová, 3. Oliver Oller
Skupina B - 1. Pavel Biely, 2. Matúš Grom, 3. Karolínka Spálová
Skupina C – 1. Lukáš Vrábel, 2. Filip Kubíček, 3. Adelka Biela

Všetky deti za svoju účasť a snahu boli odmenené balíčkami dobrôt a drobností, prví traja hráči z každej skupiny navyše aj medailami.

Ako posledný v tomto roku sme usporiadali turnaj mužských štvorhier. Síce bol už september, počasie nám vyšlo na jednotku. Turnaj sa odohral v časovom rozmedzí od 9.30 hod. do 17.00 hod. Novinkou bolo, že sme si medzi seba pozvali dvojicu kamarátov z extraligy,  čo bolo hneď od začiatku badateľne vidieť. V úvodnej časti hracieho dňa si jednotlivé dvojice zahrali systémom - každý s každým, a po krátkom oddychu sa uskutočnila hlavná časť turnaja, kde si hráči zahrali v „pavúku“ KO systémom. Po vyčerpávajúcom dni plného krásnych výmen so silnými súpermi si víťazstvo turnaja vo štvorhre zaslúžene odniesla už spomínaná extraligová dvojica Kubinec/Beseda, ktorá vo finále zdolala domácu dvojicu Baráth/Buocik výsledkom 6:3.

Na záver by som chcel poďakovať najmä rodičom detí, lebo tí sa najväčšou mierou podieľajú pri realizácií tenisových aktivít, najmä pri účastí na turnajoch. Teší nás, že na deťoch bol vidieť výkonnostný vzostup od posledného turnaja,  k čomu najviac prispeli aj tréningové jednotky počas letnej sezónny pod taktovkou kvalifikovanej trénerky. Práca s deťmi a sledovanie ich tenisového rastu sú veci nielen veľmi zaujímavé a krásne, ale aj náročné na čas a najmä na financie. My sa budeme snažiť podporiť rodičov organizačne alebo finančne aj v nasledujúcej sezóne 2017. Popri detských turnajoch máme v pláne počas letných mesiacov júl a august pritiahnuť k tenisu aj ďalšie deti.

Ďakujem všetkým členom tenisového oddielu pri organizovaní turnajov v roku 2016.

FOTOGALÉRIA Detský turnaj II:

FOTOGALÉRIA: 2hry muži:

 FOTOGALÉRIA 4hry muži: 


AUTOR: M.Oller
Uverejnené: 17.10.2016 08:26