DNES JE PIATOK, 26.04.2024, MENINY MÁ JAROSLAVA , BLAHOŽELÁME!

Čo sme urobili v roku 2016 a čo sme chceli urobiť v roku 2017

Výbor FO sa okrem toho, že zabezpečuje chod klubu, v ktorom aktívne pracuje päť mužstiev,  stará aj o sociálnu budovu, hlavné ihrisko, pomocné ihrisko a umelú trávu. Začiatkom roku 2016 sme prerobili poslednú šatňu. Toto sa nám podarilo urobiť za polovičnú sumu ako bola rozpočtovaná. Za ušetrené peniaze sme zakúpili a vymenili všetky dvere v budove. Napriek tejto investícii nám ešte ostali nejaké prostriedky. Po dohode s p. starostom a dofinancovaní firmou Obec s.r.o., sme dokázali zrekononštruovať striedačky mužstiev. V úplnom závere roku, keď sme mali ešte peniaze v rozpočte sme zakúpili dresy s dlhým rukávom, päť zápasových lôpt a hnojivo na jarné hnojenie trávnika. V tejto činnosti nám veľmi pomohla firma Obec s.r.o., za čo jej ďakujeme.        

Už pár rokov je našou snahou vybudovanie vyhovujúceho kúrenia v šatniach. Doteraz sa tam kúri pôvodnými el. ohrievačmi, ktoré majú vysokú spotrebu a malý výkon. Kúri sa iba počas tréningov, kvôli šetreniu. Budova je vlhká a tvoria sa tam plesne, čo sa nám, vzhľadom na prenajímanie šatní za poplatok pri používaní multifunkčného ihriska, zdá nevhodné, zahanbujúce a zdraviu škodlivé.

Zúčastnil som sa zasadania finančnej komisie, kde som predložil naše požiadavky. Žiadali sme 7000 eur na opravu vnútorných WC, kde by sa zároveň vytvoril priestor pre kotolňu. Ďalších 4000 € nám ponúkli poslanci (suma, ktorú by stáli projekty) na samotné kúrenie s tým, že chýbajúce prostriedky by sme riešili sponzorsky. S týmto riešením sme súhlasili. Koncom roku 2016 sme mali dohodnutého obkladača na január a kúrenára na jún 2017, v prestávke medzi ročníkmi. Napriek prísľubu poslancov nám nakoniec,  z neznámych príčin, tieto prostriedky neschválili.

Budova nie je majetkom MTJ ale majetkom obce. My sa snažíme tieto priestory zhodnocovať. Pri minimálnych nákladoch obce a s našim finančným prispením mohla mať obec vyriešený problém s kúrením v tejto budove.

Predseda FO
J. Klajber


AUTOR: J. Klajber
Uverejnené: 25.01.2017 12:10