DNES JE SOBOTA, 20.04.2024, MENINY MÁ MARCEL , BLAHOŽELÁME!

ZÁŽITKOVÉ UČENIE : VÝLET V RAJECKEJ LESNEJ A V ČIČMANOCH

    Rozvíjanie poznania je výchovná zložka, ktorá vyplýva z prirodzenej túžby dieťaťa po poznaní. Napomáha dieťaťu utvárať relatívne ucelený systém poznatkov, postojov a všeľudských hodnôt. Tento systém poznatkov sa v predškolskom veku osvojuje prostredníctvom zážitkového učenia. Jednou z edukačných úloh z Programu výchovnej práce pre deti predškolského veku je poznať a pomenovať rôzne významné miesta regiónu a krajiny, v ktorej deti žijú. Citlivo ich vnímať a utvárať si vzťah k týmto miestam.

  Aby sme spolu s deťmi túto úlohu splnili formou zážitkového učenia, uskutočnili sme 30. októbra 2007 výlet do Rajeckej Lesnej. Deti mali možnosť pozrieť si vyrezávaný betlehem, ktorý zobrazuje celé naše Slovensko od západu až po východ. Zároveň sme si prezreli aj architektonickú stavbu Rajeckého kostolíka, čo je tiež jedna z edukačných úloh z Programu výchovnej práce pre deti predškolského veku. Deťom nechýbalo ani občerstvenie a veselá nálada.

   Cestou späť sme navštívili aj malebnú obec Čičmany. Zaujali nás pekné maľované domčeky, ktoré sme si prezreli nielen zvonku, ale navštívili sme aj múzeum a zoznámili sme sa so životom ľudí práve v takýchto maľovaných domčekoch.
Aj keď nám počasie veľmi neprialo, mali sme v tento deň veľký kultúrny zážitok.
                                                                                        
                                                                                                  O. Jamrichová






AUTOR: O.Jamrichová
Uverejnené: 14.01.2008 14:16